E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBakan Şimşek: Moody’s kredi notumuzu 11 yıldır ilk kez yükseltti---

Bakan Şimşek: Moody’s kredi notumuzu 11 yıldır ilk kez yükseltti

Bakan Şimşek: Moody’s kredi notumuzu 11 yıldır ilk kez yükseltti
20 Temmuz 2024 - 00:15 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kararını yorumladı. Şimşek, "Moody's uyguladığımız program sayesinde ülke kredi notumuzu 11 yıl sonra ilk kez yükseltti'' dedi

Bakan Şimşek, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu "B3"ten "B1"e yükseltmesiyle ilgili, "Moody’s kredi notumuzu ilk defa iki kademe artırdı. Uyguladığımız program sayesinde ülke kredi notumuzu 11 yıl sonra yükselten Moody’s görünümü pozitif olarak korudu" dedi.

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3"ten "B1"e yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Şimşek, "Moody’s kredi notumuzu ilk defa iki kademe artırdı Uyguladığımız program sayesinde ülke kredi notumuzu 11 yıl sonra yükselten Moody’s görünümü pozitif olarak korudu" dedi.Şimşek sözlerine şöyle devam etti:

"Ekonomideki dengelenme, azalan dış finansman ihtiyacı, artan uluslararası rezervler ve dezenflasyon süreci not artışında etkili oldu.

Görünümün pozitif olarak korunması programımıza duyulan güveni yansıtırken potansiyel not artışlarına işaret ediyor.

Ekonomimizin dayanıklılığını artıran kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımızı uygulamaya kararlılıkla devam edeceğiz"

Moody's Türkiye kararını açıkladı: Kredi notu 2 kademe yükseldiMoody's Türkiye kararını açıkladı: Kredi notu 2 kademe yükseldi

 

Bitcoin'in fiyatı son 24 saatte  5,9'a yakın değer kazandıBitcoin'in fiyatı son 24 saatte 5,9'a yakın değer kazandı

 

SPK bu hafta 26 izinsiz foreks sitesini yakaladıSPK bu hafta 26 izinsiz foreks sitesini yakaladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hoca20 Temmuz 2024 09:09

    Faiz lobisine itaat et, kurtul

  • Uzman borsaci20 Temmuz 2024 08:06

    Harika haberler geliyor,bunun sonucu eylül 2025 de erken seçim olur ve ak parti eğer mahapa dan kurtulursa yüzde 43 le iktidara gelir ,harika olur ,15 milyonluk sığınmacı kardeşlerim hüznü bulur 5 sene jcindede 25 milyonu bulur yeni bir ırk olur memlekette harika haber bu ,damad denge ivme posetleme dedi maveddi nebati kapa ac kapa tekrar ac dedi huhuuouhhuhh yaparak nebatileme oldu ,ilk kez bir finansal istikrar içinde ,tabiki bir ileri bedel ödeyecek tabiki nasılsa oy verecek kesim fakirler çekecek .sistem böyle 

  • Turkogluturk22 Temmuz 2024 04:29

    Bop projesini savunup o proje yurusun diye abd nin her dedigini yapanlara oy ver sen.

  • Mucise Reis : )20 Temmuz 2024 11:17

    Tamam tepeden tırnağa kadar haklısın bizlerde yıllarca bunları söyüye söyle dilimizde tüğ bitti. Fakat milletvekillerinin, sırtımızı pkk, ypg, kandile dayadıklarını ve TSK lerine ATATÜRK ün itleri diyen partiye ve onların organik ortaklarına oyumuzu verse idik bunumu istiyorsun

  • HALİL KOZALAK20 Temmuz 2024 00:30

    iki üç gün borsayı götürürler oradan çakarlar artık not artırımı ortamı bitti.Faizleri daha dü yükseltir isek notumuz daha da artırırlar veya abd ile takışmaz isek ve ona itaat eder isek notumuz daha da artar, yaz aylarında k.ırak operesyon operesyon yapacağız diyor idi hükümet bunu yapmaz isek daha da notumuz artar.vs.vs.