E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek: TCMB'nin swap stoku geriledi---

Bakan Şimşek: TCMB'nin swap stoku geriledi

Bakan Şimşek: TCMB'nin swap stoku geriledi
23 Temmuz 2024 - 09:27 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, finansal piyasalarda normalleşmenin sürdüğünü belirterek, "TCMB'nin yurt içi bankalarla yaptığı swap stoku 2023 yılı zirvesi olan 64,5 milyar dolardan 144 milyon dolara geriledi." ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) yurt içi bankalarla yaptığı swap stokuna ilişkin paylaşımda bulundu.

Kararlılıkla uyguladıkları program sayesinde risklerin azaldığını, finansal piyasalarda da normalleşmenin sürdüğünü bildiren Şimşek, şunları kaydetti:

"TCMB'nin yurt içi bankalarla yaptığı swap stoku 2023 yılı zirvesi olan 64,5 milyar dolardan 144 milyon dolara geriledi. Parasal aktarım mekanizmasını güçlendiren bu durum dezenflasyon sürecine de önemli katkı sağlayacak."

Şimşek: Enflasyon beklentileri hedefimize yakınsadıŞimşek: Enflasyon beklentileri hedefimize yakınsadı

 

Bakan Şimşek: Moody’s kredi notumuzu 11 yıldır ilk kez yükselttiBakan Şimşek: Moody’s kredi notumuzu 11 yıldır ilk kez yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SSK emekli 23 Temmuz 2024 13:16

    Acil intibakkkkkkkkkk imdattttttttttt prim gün sayısı az olanla çok olan aynı maaş olmaz adaletli olun yeter artıkkkkkkkkk