E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek: Türk lirasına güven artıyor---

Bakan Şimşek: Türk lirasına güven artıyor

Bakan Şimşek: Türk lirasına güven artıyor
19 Temmuz 2024 - 15:26 borsagundem.com

Bakan Şimşek, Kur Korumalı Mevduat hesaplarının kademeli olarak azaltılmasında ciddi bir mesafe alındığını belirterek, "TL’ye güven artıyor" şeklinde konuştu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, (Kur Korumalı Mevduat) KKM ve katılma hesapları 1 trilyon 991,5 milyar TL'den 1 trilyon 942,6 milyar TL'ye geriledi. BDDK'nın verileri açıklaması sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KKM hesaplarına ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmeler bulundu.

Bakan Şimşek, TL’ye güveninin yükseldiğini belirterek, ekonomide dengelenme, dış kaynak girişinin hızlanması, portföy tercihlerinin TL’ye yönelmesi ve rezervlerin artmasıyla birlikte finansal istikrar daha da güçlenmektedir" ifadesini kullandı.

Şimşek'in X hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

"Programımızın önemli amaçlarından biri olan KKM (Kur Korumalı Mevduat) hesaplarının kademeli olarak azaltılmasında ciddi bir mesafe aldık. Ekonomide dengelenme, dış kaynak girişinin hızlanması, portföy tercihlerinin TL’ye yönelmesi ve rezervlerin artmasıyla birlikte finansal istikrar daha da güçlenmektedir.

"KKM kesintisiz kesintisiz gerileyerek 1,5 trilyon TL azaldı"

KKM stoku TL bazında zirvesi olan geçen yıl ağustos ayına kıyasla 47 haftadır kesintisiz gerileyerek 1,5 trilyon TL azaldı. KKM’nin payı azalırken TL mevduatın toplam mevduat içindeki payı 19 puanın üzerinde artarak yüzde 51,2 seviyesine ulaştı.

"Ekonomimiz daha dayanıklı hale geliyor"

Döviz dönüşümlü KKM hesaplarına uygulanan faiz alt sınırının azaltılması ve firmaların KKM hesaplarındaki vergi istisnasının sona ermesine ilave olarak ağustos ayından itibaren bireysel KKM hesaplarının da stopaja tabi olmasıyla birlikte bu sürecin hızlanmasını bekliyoruz. Uyguladığımız politikalarla makro finansal istikrar güçleniyor ve ekonomimiz daha dayanıklı hale geliyor."

Şimşek: Net rezervler son 4,5 yılın zirvesindeŞimşek: Net rezervler son 4,5 yılın zirvesinde

 

Bakan Şimşek'ten vergi paketi değerlendirmesiBakan Şimşek'ten vergi paketi değerlendirmesi

 

Bakan Şimşek'ten Bakan Şimşek'ten "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" mesajı

 

Şimşek'ten vergi açıklaması: 800 kişi tespit edildiŞimşek'ten vergi açıklaması: 800 kişi tespit edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adanalı yamyam20 Temmuz 2024 13:25

    23 yıl akpartiye oy veren enayilerden biriyim bırakın güveni bankada para bile tutmuyorum işin özü kandirildik siyasete ve siyasilere güvenim sıfır hele sinyor simseke sıfır oğlu sifir guvenimiz yerel halk olarak

  • SSK emekli 20 Temmuz 2024 11:49

    Acil intibakkkkkkkkkk imdattttttttttt prim gün sayısı az olanla çok olan aynı maaş olmaz adaletli olun yeter artıkkkkkkkkk

  • Yakup Kaya19 Temmuz 2024 21:16

    Birde Sana Güven Artıyor  Her Gün, Çok Şükür Duası Alıyorsunuz Bilhassa Emekliden Bırakın Bu Yalanları Yeter Artık Millet Bıktı.

  • ...19 Temmuz 2024 20:53

    Bankadaki doviz mevduati niye artiyor.

  • Ahmet 19 Temmuz 2024 20:17

    Mücahite bak sayın şimşek, ihlaslar yıllardır 1 lira böyle güven olmaz.Lütfen inceleme başlatın gerekirse kay yum.Yatırımcısı perişan.Tarihte böyle soygun görülmedi.

  • Denizx19 Temmuz 2024 19:42

    Yanlış başlık olmuş fakirlik artıyor olması lazımdı kimi Kandırıyorsunuz ya

  • dr.sallaso19 Temmuz 2024 16:23

    hade kampanya ne kadar altın gümüş varsa bozduralım TL alalım .dolarları satalım TL alalım .hemen şimdi .emin olun iyi şeyler olacak.Sayın bakanımız çok emek sarf etti .bitmiş tükenmiş bir ekonomi önce damad hani şu ivmelemeci , dengelemeci , poşet saıcı , sonra tam trajedi nebatileme kur koruma denen iflas sistemi.çok büyük bir enkaz devralan Sayın bakanımız bir çok olumsuzluğun karşısında dik durarak yol almaya devam ediyor.birde varlık fonlarının boradaki çöküşünü durdurabilse ne kadar olmlu olacak.bir grup varlık hisselerine vurarak olumsuzluk yaymaya çalşıyor ve başarılıda oluyor.bu kadarmı güç yok devletimizde destek olmak için .sıkıntı .

  • okiman0719 Temmuz 2024 16:15

     :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)