E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi---

Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi

Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi
05 Ağustos 2024 - 10:40 borsagundem.com

Bakan Şimşek, önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüşün daha fazla hissedileceğini bildirdi.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), temmuzda aylık bazda yüzde 3,23 olurken yıllık bazda yüzde 61,78'e geriledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Bakan Şimşek X hesabından yaptığı açıklamada enflasyon verisi ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Yıllık enflasyon düşüyor. Temmuzda aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı arttı. Yıllık enflasyon ise hazirana göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e geriledi.

Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek. Fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız."

Temmuzda en çok hangi ürünün fiyatı yükseldi?Temmuzda en çok hangi ürünün fiyatı yükseldi?

 

Enflasyon temmuzda yüzde 3.23 arttıEnflasyon temmuzda yüzde 3.23 arttı

 

Şimşek'ten 'vergi kanunu' açıklaması: Vatandaşa yük getirmiyorŞimşek'ten 'vergi kanunu' açıklaması: Vatandaşa yük getirmiyor

 

Şimşek'ten TCMB'nin Suudi Arabistan kararına ilişkin açıklamaŞimşek'ten TCMB'nin Suudi Arabistan kararına ilişkin açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • wers05 Ağustos 2024 12:31

    ben inanmıyorum 17000 tl maaş alan biri bu ülkede yaşayamaz ancak suriyeli yaşar 17000 alır üstüne devletden yardım alır ama türk yaşayamaz

  • kaportacı salim usta sanayiden05 Ağustos 2024 11:28

    harika efason düşüyo pahalılık var ama rfason düşüyo halk raatlıyo.markete gidiyon gözler fır oluyo raatlıyoz ahuhauhauhauhau tüikleme mücizesi.eknoomi yönetimi enteresan ilk kez kurtarıcı diye gelen eknoomi yönetimi tüikleme yapıyo.özal ve derviş çok aranıyo .