E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek'ten enflasyonda düşüş mesajı---

Bakan Şimşek'ten enflasyonda düşüş mesajı

Bakan Şimşek'ten enflasyonda düşüş mesajı
16 Ağustos 2024 - 12:55 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 28,7’ye gerilerken, 24 ay sonrası yüzde 19,3 oldu." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinin on aydır iyileştiğine işaret etti.

Bakan Şimşek X'ten yaptığı açıklamada "Temmuzda geçici etkiler kaynaklı yüksek gerçekleşen aylık enflasyon yıl sonu beklentisinde sınırlı artışa yol açsa da 12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 28,7’ye gerilerken, 24 ay sonrası yüzde 19,3 oldu." dedi.

Şimşek, yıllık enflasyonun ağustosta da belirgin şekilde gerilemesini ve yılın kalan döneminde düşüşe devam etmesini beklediklerini vurguladı.

Bakan Şimşek ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdiBakan Şimşek ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi

 

Bakan Şimşek: KKM'den çıkışın sürmesini bekliyoruzBakan Şimşek: KKM'den çıkışın sürmesini bekliyoruz

 

Bakan Şimşek açıkladı: 2.5 milyar dolarlık dış finansman son aşamadaBakan Şimşek açıkladı: 2.5 milyar dolarlık dış finansman son aşamada

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bakınca16 Ağustos 2024 15:04

    Bu adamda iyice yüzsüzleşti vergileri, artırmak devasa zamlar yapmak bunun işi.ülke mahvolmuş bu duyunu umumi cinin umrunda değil  işin algı yönünde 

  • enayi 16 Ağustos 2024 14:35

    inandım yola devam açlıktan gebereceğiz ama size inancımız sonsuz bin kerede yanıltsanız size inanıyoruz