E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek'ten ihracat ve istihdam vurgusu---

Bakan Şimşek'ten ihracat ve istihdam vurgusu

Bakan Şimşek'ten ihracat ve istihdam vurgusu
16 Haziran 2023 - 17:29 borsagundem.com

Bankalar Birliği ile toplantısının çıkışında açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Yatırım, ihracat, istihdam, üretim noktasında toplumda refah artışını sağlayacak modelle yola devam edeceğiz" dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetimiyle bir araya geldi. 2 buçuk saat süren toplantının ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

Bakan Şimşek şöyle konuştu: ’’Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar’ın ev sahipliğinde banka yöneticilerimizle bir araya geldik. Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu ile istişare ettik. Bu dönemde yeni program çalışmaları çerçevesinde finans sektörü, iş dünyası, sendikalar ve toplumun tüm kesimleriyle istişare edeceğiz. İnşallah ülkemizin yatırım, ihracat, üretim ve istihdam noktasında güçlü bir şekilde ve toplumda refah artışını sağlayacak bir modelle yolumuza devam edeceğiz. Bu istişare ettiğimiz bir toplantıydı. Türkiye ekonomisini ve bankacılık sektörünü konuştuk’’

Reuters'a konuşan bir toplantı katılımcısı, Şimşek'in sektörün sorunlarını dinlediğini, iki taraf için de pozitif bir görüşme olduğunu belirtti.

Öte yandan Bakan Mehmet Şimşek, sabah saatlerinde, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Kurulu toplantısı öncesi TÜSİAD yönetimiyle bir araya gelmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi17 Haziran 2023 17:00

    Katma değeri olmayan ihracat malını herkes satabilir. Önemli olan katma değerli , üstün teknolojili , değerli mal satmak. Elimizde dünyada en çok bizde bulunan Bor madeni var. Kullanılmadığı alan yok , bir türlü katma değerli hale getirip satamıyorsak dışarıdan bilen getirelim. Bu ne aymazlıktır

  • Ali17 Haziran 2023 07:45

    Faiz attmasın 8 faizden herkesi fonnlayın

  • Ga16 Haziran 2023 22:23

    İşsizlik artmamalı. Üretim durmamalı. Zenginler ezilmemeli ve daha çok kazamalı. Borsa uçmalı ki herkes zengin olsun. Zenginlik artarsa kimse enflasyondan şikayet etmez.

  • asena16 Haziran 2023 18:55

    emekli devlet memuru asgeri üçretten düşük alıyo haberiniz varmı devlet yetkilileriiiiiiiiiiiiiiiiiii

  • kaportacı salim usta sanayiden17 Haziran 2023 11:18

    yobaz semih kardeşim sen gıllarını neyle boyuyon .ucuz boya kullandığın belli.kimyasallar kanına karıştığında böyle kafa karışıklığı yaşatıyor.sana tavsiyem organik kullan .birde nasıl boyatıyon gıllarını.gaş saç burun gılı simsah , diğer gıllar gırçıllımı yapıyon moda böle .sgk emeklisi zaten çile çekmeye alışık.memur emeklisini şimdi onlar gibi çilekeş yapmanın alemi yok o yüzden memur emekli maaşları sgk emekli maaşının 2 katı olmalı .

  • TAMYOBAZSEMİH17 Haziran 2023 08:57

    asena ablajım emekli adı üstünde öteki çalışıyo .bide memur emeklisi zaten cmt.pazar ep tati,lle geçti ya özel napsın ablajım gece gündüz çalıştı iş güvencesiz hemde sende de az alıyo o nolcak abla yazık diilmi abla asena abla bize günah ddiilmi abla .aldıımız 7500 kayme .sgk memur emekklisinden çok almalı .hade kampanya yapalım asena ablajım bi el at hade abla sgk emeklisi için .

  • E.g.16 Haziran 2023 18:48

    OTO/TAŞIT ÜRETİM SANAYİMİZ ÜRETİMİNİ 10 KAT YILLIK 15 MİLYON ADEDE ÇIKARMALI MEVCUT FİRMALAR ÜRETİM ARTIŞINA GİTMEZ İSE YENİ FABRİKALAR KURULMALI DÜŞÜK GELİRLİLERİN SATIN ALABİLECEĞİ İLK EL HALK OTOMOBİLİ ÜRETİLMELİDİR

  • Hakkı 17 Haziran 2023 10:11

    Büyük harfle yazmak cehalettir.

  • Borsa16 Haziran 2023 18:47

    Bende sizden ümitliyim ve güveniyorum. Bir invest yorumunu paylaşmak istiyorum."alttan toplayıp diye diye insanları perişan ettiler.,,bana kızanlar var ama yazdıklarım bir bir çıkıyor,,dikkat edin bakın olay şu, 11-12 lerden toplayıp,,14 lere gidiyor dediğimiz gün 13,80-13,90 gösterip nasıl oluyorsa 13,50 nin bile altında kapattırıyorlar,,bu akşam bu 5.aynı senaryo oldu,,milletin 13,80 den mal almaya başladığını anladıklarında hemen müthiş satış işte buyrun 13,42 kapanış,,,noldu da 40-50 kademe düşürüldü. Allah bu ülkeye traderinde ahlaklısını nasip etsin. İnsanlarımızı perişan ederek para kazanılmaz. Bu insanlar borsadan çıkıp faize mi para yatırsınlar. İnşallah okursunuz ve milleti perişan etmelerine müsaade etmezsiniz.

  • kaportacı salim usta sanayiden17 Haziran 2023 08:58

    abi ne 13 ne diyon abi .yok altında kapatıyo üstünde alıyo faslan abi anlamyoz seni ne diyon abi .

  • Aydın 16 Haziran 2023 20:31

    Seçimlere kadar geçmişe dönüp baktığımda bankacılık endeksinin diğer sektörler gibi getiri sağladığını düşünmüyorum. Bu nedenle, alınacak kararlar için olumsuz riskli cümleler kullanılmasını doğru bulmuyorum. Sayın Şimşek benden duymadığınız hiçbir şeye inanmayın dediğine göre sabırla beklemekten başka bir çıkar yol göremiyorum.

  • borsacı16 Haziran 2023 18:28

    SAYIN ŞİMŞEKTEN ÇOK ÜMİTLİYİM ÇÜNKÜ ÇOK DÜRÜST  .

  • Turkogluturk17 Haziran 2023 08:58

    Cok komik yazmissin.kovduklari adama muhtac olmalarida komik.cagirdiklari afamin tedavi metoduna inanmiyorlar.

  • pinokyo seni..16 Haziran 2023 22:02

    dalga geçiyor olmalısın erdoğan bile halk bankasının içini boşaltanlardan birisi dedği mehmet şimşek e mi ? adam ingiliz vatandaşı üstelik.

  • DOĞRU16 Haziran 2023 18:18

    sayın şimşek  yanlış yoldasınız, bu ülkenin ekonomisi, enflasyonun çok altında düşük kredi faizi ile ,araba stokla iki sene içinde 10 kat kar et, ev al yine on kat kar et,üretim ,bilim çok ters işler,sizi bu bakanlıkta fazla tutmazlar