E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek'ten "işsizlik ve ihracat" değerlendirmesi---

Bakan Şimşek'ten "işsizlik ve ihracat" değerlendirmesi

Bakan Şimşek'ten işsizlik ve ihracat değerlendirmesi
10 Eylül 2024 - 15:35 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, İşgücü göstergelerinin OVP hedefleriyle uyumlu seyrettiğini, İhracat İklim Endeksi dış talep koşullarında ise iyileşmenin devam ettiğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işsizlik ve İhracat İklim Endeksi verilerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemde ana ticaret ortaklarımızda güçlenmesi beklenen talebin, üretimimiz ve ihracatımız açısından daha destekleyici olacağını kaydetti.

Şimşek, X hesabından yaptığı açıklamada, "İşgücü göstergeleri Orta Vadeli Program hedefleriyle uyumlu seyrediyor. Ekonomide dengelenmenin sürdüğü yılın ilk yedi ayında istihdam yaklaşık 600 bin kişi arttı. İşsizlik oranı temmuzda yüzde 8,8 oldu. Ekonomimizin yüzde 23’ünü oluşturan sanayi sektöründe büyüme ılımlı seyrediyor. İlk yedi ayda sanayi üretimi yıllık yüzde 1,2 arttı. İhracat İklim Endeksi dış talep koşullarında iyileşmenin devam ettiğini gösteriyor.

Önümüzdeki dönemde ana ticaret ortaklarımızda güçlenmesi beklenen talep, üretimimiz ve ihracatımız açısından daha destekleyici olacak. İyileşen dış talep koşullarından azami ölçüde faydalanmak ve kalıcı rekabet gücü artışı için verimliliğe dayalı üretimi ve sanayide dönüşümü; iş ve yatırım ortamını iyileştirmeye, ikiz dönüşümü sağlamaya ve beşeri sermayeyi güçlendirmeye odaklanan yapısal reformlarla destekleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 İşsizlik oranı temmuz ayında geriledi İşsizlik oranı temmuz ayında geriledi

 

İhracat birim değer endeksi temmuzda yüzde 0.9 arttıİhracat birim değer endeksi temmuzda yüzde 0.9 arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)