E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek'ten rezerv açıklaması: Ters dolarizasyon katkı verdi---

Bakan Şimşek'ten rezerv açıklaması: Ters dolarizasyon katkı verdi

Bakan Şimşek'ten rezerv açıklaması: Ters dolarizasyon katkı verdi
13 Haziran 2024 - 16:03 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankasının brüt rezervlerinin tarihi yüksek seviyeye çıktığını belirterek, "Rezervlerdeki artışa dış kaynak girişinin yanı sıra ters dolarizasyon da katkı verdi." ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından Merkez Bankası rezervlerine ilişkin paylaşım yaptı.

"Brüt rezervlerde tarihi yüksek seviye." ifadesini kullanan Şimşek, 7 Haziran itibarıyla brüt rezervlerin 146,2 milyar dolara, swap hariç net rezervlerin 6 milyar dolara yükseldiğine işaret etti.

Şimşek, swap hariç net rezervlerde nisan başından bu yana artışın 71,5 milyar dolara ulaştığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

Kur Korumalı Mevduat (KKM) stoku 2023 yılı ağustosa göre yüzde 38,4 azaldı, 1,3 trilyon Türk lirası düşüş gerçekleşti. Türk lirası mevduatların toplam içindeki payı 16,8 puan artarken, KKM'nin payı 12,9 puan ve yabancı para mevduatların payı 3,8 puan azaldı. Rezervlerdeki artışa dış kaynak girişinin yanı sıra ters dolarizasyon da katkı verdi. Kırılganlıkları azaltarak güçlendirdiğimiz makro finansal istikrar, kalıcı fiyat istikrarı hedefimize ulaşmamıza önemli destek sağlayacak.

 

Bakan Şimşek'ten dış finansman açıklaması

 

TCMB rezervlerinde rekor

 

TCMB, döviz serbest karşılık faizini indirdi

 


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )14 Haziran 2024 09:19

    Yatırım yok ki ? para faizde. adam 5milyon atıyor.  300 bın tl faişz alıyor. sdece bunun faizi ile bir ev alabilirsin 5 ayda 1,5 mılyon edıyor faiz geliri. bir elektırklı lukt oto parası. ama bir 40 bın alan işçi işten şutlandıpında aldıgı para 350- 450 bın oda maaşı attık 30 bın olsun. 17 olsa oda yok. yanı ücretli çok amaçok ezildi. işveren zam yapsa yapamaz masraflar ortada. saçma sapan düzen sistem. bakan ne anlatmış? kendi penceresinden bakıyor. işsizin, işçinin,e meklini penceresinden baktıgını görmedım şahsen. ağzına bile yok.

  • Turkogliturk.14 Haziran 2024 07:26

    Hayret yandadlar yurtdisina yatirim yapamamismi.

  • Turkogluturk13 Haziran 2024 17:05

    Yuksek faiz e devam,savurganliga devam.