E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek'ten şeffaflık vurgusu---

Bakan Şimşek'ten şeffaflık vurgusu

Bakan Şimşek'ten şeffaflık vurgusu
04 Haziran 2023 - 11:43 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndaki devir teslim töreninde Nebati'den görevi devralan Şimşek, "Şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacak" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Nureddin Nebati'den devraldı. Hazine ve Maliye Bakanlığına getirilen Mehmet Şimşek, düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Toplumsal refahı yükseltme hedefine ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacak." dedi.

Bakan Şimşek "Orta vadede enflasyonun tek haneye düşürülmesi, öngörülebilirliğin artırılması, cari açığı azaltacak yapısal dönüşümün hızlanması ülkemiz için hayati önem taşıyor." diye konuştu.

Şimşek şöyle devam etti:

Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı yükseltmektir. Vakit kaybetmeden orta vadeli program çalışmalarımıza başlayacağız. Orta vadede enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi ülkemiz için Hayati önem taşımaktadır. Bugün sayın bakanımızdan devraldığımız bayrağı daha da yukarı çıkarmak için gece gündüz çalışacağız. İnşallah hep birlikte bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız.

Nebati: Başarılar diliyorum

Törende konuşan Nureddin Nebati, "Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle çok değerli dostumuz Mehmet Şimşek'e bugün görevimi devretmek üzere bir aradayız. Öncelikle ülkemiz ve dünya açısından kritik bir dönemde bana güven duyarak bu makamı teslim eden Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Kutlu bir emanet olarak gördüğüm bu görevi en iyi şekilde yerine getirebilmek için hiçbir zorluk karşısında asla yılmadan ve birbirinden değerli mesai arkadaşlarımla birlikte gece-gündüz demeden çalışarak sürdürdüm. Attığımız her bir adım, milletimizin ortak menfaatleri doğrultusunda ve bu makamın getirdiği büyük sorumluluk duygusuyla atılmış olan adımlardır. Tam bağımsız, güçlü ve büyük Türkiye inancıyla ilerlerken bizler için en önemlisi milletimiz ile yan yana verdiğimiz bu mücadeleye bir vazife bilinciyle yaklaşarak ve en ufak bir gaflete düşmeden aralıksız hizmete devam etmektir" dedi.

İş dünyası kabineyi değerlendirdi: Yeni bir heyecan kaynağı

 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Resmi Gazete'de

 

İşte Borsa Gündem’in yayınladığı Kabine, işte Erdoğan’ın açıkladığı Kabine: Aynı liste

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (30)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz05 Haziran 2023 11:05

    Nebatinin ışıltısı yeterdi. Adam resmen      gerisini siz getirin.

  • AHMET ÖZBIR05 Haziran 2023 08:47

    işlerine gelince ingiliz başbakanı müslūman. Ne var Mehmet Şimşek ingiliz vatandaşı diyen riyakar müslümamlar CHP'de ekonomi sunumu yapan ABD'li Rifkin'e demediĝinizi bırakmadıydınız. Sizin ikiyüzlülüğünüz yokmu. Siz nasıl bir insan müsvettesiniz. Ha unutmadan benim için sıkıntı yok. Yeterki görevi ehil insana versinler. Sıkıntı karşıda olunca tü kaka benden olunca maşallah. ikiyüzlülere bizim orada ikiyüzlü ve riyakar denir.

  • ...05 Haziran 2023 09:04

    Hadi oradan abd li danışmanlardan abd vatandaşı tercümana kadar sizde.sonuc ortada.sayin şimşek 'in başarısız olacağını aralıkta göreceksin.yine kandirildik diyeceksin.paranin değerini düşürerek cin olmaya çalışan şahıslarda danışmanlık adı altında köse dönmeye devam edecek.20 yıllık ekonomi de tek başarı istikrarlı biçimde enflasyon arttırmak.

  • Kimse kim 05 Haziran 2023 07:54

    Şeffaflık ve siz🤔nedense bir gülmek geldi bana beya🤣😄😁

  • Pala04 Haziran 2023 21:59

    Siz bize gozbebeginize baktığımızda g t dediğinizi görecek kadar seffafsiniz.

  • Ssk Emekli 04 Haziran 2023 21:07

    Prim günü az olanla çok olan aynı maaş olurmu kademeli olması gerek ozaman adalet olur acil intibak bekliyoruz biz arada ezilecegizmi hep

  • ...05 Haziran 2023 09:05

    Adalet güldürme. Nerede.

  • Denizci05 Haziran 2023 06:40

    Haklısın usta ben 30 yıl pirim ödedim aldığım 7500 TL adam 10 yıl pirim ödemiş oda alıyor aynı parayı Adalet nerde burda

  • mezarci 04 Haziran 2023 18:56

    yuksek basamakli develiasyonlara hazirlikli olun.....

  • Git04 Haziran 2023 18:43

    Memleketi ....... ve gitti

  • Haramzadeler 04 Haziran 2023 18:35

    Bütün kaynakları kendinize akitirken şeffaf olmak ne kadar sizce ?güldürmeyin adamı....

  • Real by04 Haziran 2023 18:13

    Tüm dünya başaramazsın dedi. O inatla başaracağım dedi, sonunda başaramadı ve gitti.

  • Gercek04 Haziran 2023 18:03

    Şimdiye ladar rakamlar dolan dümen öiydi? Enflasyon, iç borç dış borç, swap yükümlülükleri falan

  • G04 Haziran 2023 18:01

    Niye kine, şimdiye kadar şefaf değil miydi? Şefaf olmayan ne vardı ki?

  • pazarci04 Haziran 2023 17:24

    Ulkenin refah seviyesi yukselt,uluslararası normlar sana uysun.uluslararası normlara uymak icin deyil.Kendi Milletin Ulken icin calis ,zaten ozamanda uluslararası normlar sana uyar

  • borsacı04 Haziran 2023 17:14

    sonuç ne olursa olsun halk dogruları bilsin nebatinin işi gücü dalevere dümendi şimşek dogru dürüst olduguna inanıyorum milletten gerçekler saklanmamlı.

  • Borsacı büyük ekonomist sefer04 Haziran 2023 16:40

    O zaman yarın göreceğiz samimiyeti ,tuik enflasyon rakamları memet simseke referans samimiyeti olacak .ya eskisi gibi gerçek olmayan rakamlarla hava atacak ki o zaman vitrin süsü olacak yada tuik e bi dur ve referans fiyat değerlerini halja açıkla diyecek ki o zaman büyük bir güven altısı olacak ,yarın tuik aslında mehmet şimşek farkli mi yoksa aynı teranemi yansıtacak 

  • Türkoğluturk 05 Haziran 2023 09:07

    Enflasyonu yüzde 5 'ten alıp yüzde 200 yapanı ekonomi biliyor.

  • Bir dost04 Haziran 2023 22:39

    İlk önce kendine baska nick bul, sonra aşar aşmaz yazarsın kopyacı.

  • BİR DOST04 Haziran 2023 21:51

    Blader böyle ekonomi, siyaset gibi büyük şeylerden konuşurken en akıllınızın kılıçtaroğlan olduğunu unutma. Bu işler sizi kat kat aşar.

  • Kaportaci fehmi sanayiden04 Haziran 2023 20:02

    Bakıyorum yorumlara tek reel yorum bu arkadaşın yorumu ,doğru yazmış muhalefetin bile aklına gelmiyor böyle yorum yarın simsekin gercek mi hayal mi olduğu ortaya çıkacak ,tuik öncü ,ayrıca yarın piyasalar açılmadan hatta bu akşamdan su  yenisafak denen açavra kazatasinda bi seler yazarken bi gece merkez bankasında başkan bulan kendini kişiyi hemen değiştirmeli hala bu saate kadar çok yavas laf 

  • Bir dost04 Haziran 2023 14:16

    Görev tesliminde şimşek memnun görünmüyordu, mimikleri ve heyecansız tutumu ortada.

  • Türkoğluturk 05 Haziran 2023 12:57

    Ülkeyi muhalefet değil iktidar yönetir.yuzde 5 lik enflasyonu yüzde 200 yapan iktidar dır.yok ya sen önce ilkokul hayat bilgisi kitabını oku.

  • Osuruk04 Haziran 2023 15:06

    Gozundeki isilti sondu

  • AHMET ÖZBILEN04 Haziran 2023 12:31

    Gözleri ışık saçan yerli ve milli Nebati gitti. Yerine Ailece ingiliz vatandaşı olan yerli milli Şimşek geldi. Aile bakanıda yerli ve milli Belçika vatandaşı. Seçmen cahil olunca her dolmayı yer.

  • Ahmak grup sizi 04 Haziran 2023 18:36

    Adam İngiliz kökenli normaldir 😆😆😆

  • veri04 Haziran 2023 14:05

    ingiliz veya belçikalı olması önemli değil ,önemli olan eğitim düzeyi yüksek,dürüst ve çalışkan olması,iskoçya başakanı müslüman pakistanlı,londra belediye başkanıda öyle,ingiltere başbakanı hint kökenli,bizde yerli milli olunca çokmu iyi oluyor kul hakkı desen bizde ,vatan millet sakarya deyip ülkeyi soyan bizde,biz ilk başda kendimizi sorgulayacağız,başkasını hain ilan etmiyeceğiz...

  • Agah var04 Haziran 2023 12:29

    Sayın Nebatiye teşekkür ediyoruz dünyada olmayan ekonomik modeli ısrarla sürdürerek ekonomiyi bu hale getirdiği için

  • baran04 Haziran 2023 12:22

    Nebatinin gözlerindeki ışığı özleyeceğiz. Gelenin gözlerinde ışık yok. Hemde yerli ve milli olmayan ailece ingiliz vatandaşı Şimşek geliyor. Şaka gibi seçim boyunca yerli de sonunda hazineyi Londra sermayederlerine teslim et. Nas var nas seçime kadar demekki neyfiş faiz var faiz.

  • Vatandaş 04 Haziran 2023 12:02

    Nihayet Hazine bu çömez Nebati'den kurtuldu .Erdoğan Mehmet Şimşek' in işine karışmaz ise başarılı olabilir .