E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek'ten "şemsiye fon" açıklaması: Daha fazla yabancı kaynak çekilecek---

Bakan Şimşek'ten "şemsiye fon" açıklaması: Daha fazla yabancı kaynak çekilecek

Bakan Şimşek'ten şemsiye fon açıklaması: Daha fazla yabancı kaynak çekilecek
11 Eylül 2024 - 10:13 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sermaye piyasalarına yeni bir finansman aracı getireceklerini belirterek, " Yapacağımız değişiklikle ülkemizin girişim ekosistemine daha fazla yabancı kaynağın girmesini öngörüyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, girişim sermayesi alanında yapılacak yeni düzenlemeye ilişkin değerlendirmede bulundu.

Girişim sermayesi yatırım fonu mevzuatında birtakım değişiklikler yapılacağını ifade eden Şimşek, yabancı yatırımcıların Türkiye'de yatırım yapmalarını kolaylaştırmak ve onlarla işbirliklerini geliştirmek amacıyla Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulunun eylem planı kapsamında alınan kararları hayata geçirdiklerini söyledi.

Şimşek, yapılacak düzenlemeye ilişkin, "Girişim sermayesi yatırım fonlarımız, yurt dışında kurulmuş olan, yatırımlarının yarıdan fazlası Türkiye'de bulunan girişim şirketlerine artık yatırım yapabilecek. Henüz kurulmamış bir girişim şirketine ileri vadede ortak olma hakkı veren sözleşmelerle yatırım yapılmasının önünü açıyoruz." diye konuştu.

Böylece sermaye piyasalarına yeni bir finansman aracı getireceklerini vurgulayan Şimşek, "Yapacağımız değişiklikle ülkemizin girişim ekosistemine daha fazla yabancı kaynağın girmesini öngörüyoruz." ifadesini kullandı.

Şimşek, bunun yanında doğrudan yatırım yerine girişim sermayesi yatırım fonu üzerinden riskin dağıtılarak yatırımın çeşitlendirilebilmesine imkan sağlayacaklarını dile getirdi. Daha önce yatırım almış ve yatırım turu kapanmış girişim şirketlerine yatırım yapılabilmesinin önünü açacaklarını belirten Şimşek, "Bu düzenlemenin diğer bir avantajı olan 'şemsiye fon' yapısı sayesinde ise yeni fonların kuruluş süreçleri oldukça kısalacak." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Şimşek'ten Bakan Şimşek'ten "işsizlik ve ihracat" değerlendirmesi

 

Bakan Şimşek: Ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağızBakan Şimşek: Ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağız

 

Bakan Şimşek: Önceliğimiz enflasyonun düşürülmesidirBakan Şimşek: Önceliğimiz enflasyonun düşürülmesidir

 

Şimşek: Dezenflasyon belirginleşiyorŞimşek: Dezenflasyon belirginleşiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turkogluturk12 Eylül 2024 07:39

    6abanci kaynak dedigi ya satacagiz yada tefecilerin kucagindayiz.

  • borsacı11 Eylül 2024 22:22

    yabancıya muhtaç hale getirenler utansın diyecem bu ülkede her türlü varlık var ama nerde anladıgım gerçek soyulmuşuz.

  • SSK emekli 11 Eylül 2024 12:00

    Acil intibakkkkkkkkkk imdatttttttt maaş artışlarında adalet istiyoruz pirim günü çok olanla az olan aynı maaş olmaz illede Adalet yeter artıkkkkkk

  • Mucise Reis ;)11 Eylül 2024 11:58

    Hep aynı masallar. Hep aynı hikayeler. Yabancı gelsin alsın ürettirsin birileri yandaş firma olup kaymak yesin sırtlarından. Bu asalak sistem yüzüne bişe olmuyor. hukuk? vergi sistemi? zırtpırt deişen vergiler, yahu  sokakda adam gidırki bilmem ne olacak bankadan çektım paramı altın yapıp koydum evime diyor :D yahu senın vatandaşın senın seçmenin. bukadar güveniyorsa bırak yabancı ne kadar güvensin :D  ..Zaten sıfırdan gelen bir sanati yok. sistem yok. gelişmiş teknolojı yok. KÜBA gibi yerimizde saymaya başladık. Antikalar ülkesi olacaz, ithalatı kısıcaz, vatandaş harcamasın diye maaşlara azam yamaya yapmaya. karın doysun yeter. Bir kaç dilim ekmek mideye gitsin yeter durumuna düşüyoruz.

  • okiman0711 Eylül 2024 11:06

    aman dikkat sonra şemsiye açılmaz