E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Tunç: Borsa yatırımcısını zarara uğratanlara soruşturma başlatıldı---

Bakan Tunç: Borsa yatırımcısını zarara uğratanlara soruşturma başlatıldı

Bakan Tunç: Borsa yatırımcısını zarara uğratanlara soruşturma başlatıldı
24 Ağustos 2024 - 02:29 borsagundem.com

Adalet Bakanı Tunç, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ile ilgili asılsız istifa haberleri yaymak suretiyle borsa yatırımcısını yanlış yönlendirmeyi amaçlayarak zarara uğramalarına sebebiyet verenlere ilişkin savcılık soruşturması başlatıldığını açıkladı.


Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in asılsız istifa haberlerine ilişkin konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Bazı sosyal medya mecralarında Hazine ve Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek hakkında asılsız istifa haberleri yaymak suretiyle borsa yatırımcısını yanlış yönlendirmeyi amaçlayarak zarara uğramalarına sebebiyet veren, olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olan, maksatlı ve yanıltıcı haberleri yapanlar ve yayanlar hakkında; Türk Ceza Kanununun 217/A maddesi uyarınca 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan ve Sermaye Piyasası Kanununun 107/2 maddesi uyarınca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyunu dezenformasyon ve gerçek dışı bilgilerle yanıltanlara, açıklama ve paylaşımlarla ekonomide spekülasyona neden olanlara müsaade edilmeyecektir."

SPK'dan Şimşek'in istifa haberlerine ilişkin duyuru!SPK'dan Şimşek'in istifa haberlerine ilişkin duyuru!

 

Bakan Şimşek, hakkındaki istifa iddialarına cevap verdiBakan Şimşek, hakkındaki istifa iddialarına cevap verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik24 Ağustos 2024 16:10

    Borsa yatırımcısını zarara uğratan tüm hisselerde işlem yapan robotlar. BIST-100 dışında robotlar çalışmasın mertlik ölmesin. BOFA, piyasa bozucu ve yanıltıcı işlemler yapıyor.