E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Tunç: Denetimli serbestlikle ilgili bazı sınırlamalar getirilebilir---

Bakan Tunç: Denetimli serbestlikle ilgili bazı sınırlamalar getirilebilir

Bakan Tunç: Denetimli serbestlikle ilgili bazı sınırlamalar getirilebilir
11 Ekim 2024 - 18:26 borsagundem.com

Adalet Bakanı Tunç, bazı suçlarda ceza alt sınırlarının çok aşağıda olduğu yönünde görüşlerin bulunduğunu belirterek, bu suç tipleriyle ilgili düzenlemeler yapılabileceğini, denetimli serbestlik uygulamalarında sınırlamalar getirilebileceğini söyledi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yalova Adalet Sarayı ek hizmet binasının açılış törenindeki konuşmasında, 22 yıldır hukuk mevzuatında çok önemli iyileştirmeler yaptıklarını, bunlardan bazılarının üzerinden 10 ila 20 yıl geçtiğini ifade etti.

Toplumun durağan olmadığını, ihtiyaçların geliştiğini belirten Tunç, "Yeni suç tipleri ortaya çıkıyor. İnternet, sosyal medya çağındayız. Dolayısıyla teknolojinin de gelişmesiyle insanların, milletimizin ihtiyaçlarının farklılaşması, ticaretin gelişmesi nedeniyle de bu kanunlarımızda yeni güncelleme ihtiyaçları doğdu." dedi.

Bakan Tunç, sırada 4. Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplumun ihtiyacına cevap verecek çok sayıda düzenlemeyi hayata geçirmeyi inşallah önümüze hedef olarak koyacağız ve kısa, orta, uzun vadeli hedefler şeklinde yasamasıyla, yürütmesiyle, yargısıyla hayata geçirmenin gayreti içinde olacağız."

 "Kadına şiddet kırmızı çizgimiz"

Tunç, özellikle son günlerde tartışma konusu olan, toplumu huzursuz eden bazı suçlar bakımından özellikle "cezasızlık" algısının ortadan kaldırılmasına yönelik önemli çalışmalarının olacağını vurguladı.

Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin ilk 3-6 aylık hedefleri arasında yer alacak bu düzenlemeleri süratle TBMM'nin gündemine taslaklar halinde milletvekillerinin takdirlerine sunacaklarını belirten Tunç, şunları ifade etti:

"Sürekli eleştiri konusu olan, bazı suçların ceza alt sınırlarının çok aşağıda olduğu yönünde bilim insanlarımızın, hukukçularımızın, uygulayıcılarımızın görüşleri var. O suç tipleriyle ilgili birtakım düzenlemeler yapılabilir, denetimli serbestlik uygulamalarıyla ilgili bazı sınırlamalar getirilebilir."

Bakan Tunç, tüm bunları alternatifli olarak, koşullu salıverme süreleriyle ilgili özellikle çocuk istismarının önlenmesi, kadın cinayetlerinin en aza indirilmesi, yok edilmesi konusunda hassas oldukların da altını çizdi. Tunç, " Kadına şiddet kırmızı çizgimiz. Kadınlarımızı korumalıyız. Kadınlarımıza, çocuklarımıza yönelik her türlü kötülük, insanlığa, geleceğimize ihanettir. Çevresindeki tehlikelere karşı en korunmasız kişiler, çocuklarımız. Her birinin elinde cep telefonları ve o cep telefonlarıyla maalesef karşılarında kimliğini gizleyen suç şebekeleri. O nedenle siber suçlar bakımından da artık çok daha etkili, nasıl polisimiz devriye geziyor, fiziki olarak sokakların güvenliğini sağlıyorsa özellikle kimliğin gizlendiği, gizlenerek suçların işlendiği sanal dünyada devriyelerimizi daha da artırarak hukuk içinde onlarla da mücadele etmeliyiz."

O alandaki mücadele biraz kolay değil. Çünkü kimliğini gizleyerek, uluslararası sosyal medya şirketlerinin yargı kararlarını uygulama noktasındaki çekimserliği ve sorumsuzluğu da diyebiliriz ama biz o şirketlere de şunu söylüyoruz; 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Hukuk devletinin kurallarına vatandaşlarımız, şirketlerimiz uyuyorsa siz de bu ülkede hizmet veriyorsanız, bu ülkenin imkanlarıyla, bu ülkenin insanlarına hizmet veriyorsanız o zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hukuk kurallarına, kanunlarına da sizler uymak zorundasınız.' Suçun önlenmesi bakımından bize destek olan sosyal medya şirketleri yayınlarına devam eder. Basın, fikir ve düşünce özgürlüğünün alabildiğine yanındayız. Fikir özgürlüğü, basın özgürlüğü demek, o suç işleyenlere zemin hazırlamak demek, özgürlük kapsamında olmaz. Bu anlamdaki kararlılığımızı da hep beraber tüm kurum ve kuruluşlarımızla, yargımızla sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum."

'Ayhan Bora Kaplan' davasında istenen cezalar açıklandı'Ayhan Bora Kaplan' davasında istenen cezalar açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)