E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Turhan: Kanal İstanbul'un tüm hazırlıkları bitmek üzere---

Bakan Turhan: Kanal İstanbul'un tüm hazırlıkları bitmek üzere

Bakan Turhan: Kanal İstanbul'un tüm hazırlıkları bitmek üzere
19 Aralık 2019 - 13:05 borsagundem.com

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan,“Kanal İstanbul’un tüm hazırlıkları bitmek üzere, inşallah önümüzdeki yıl, yakında kazmayı vuracağız” dedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan Ankara'da bir otelde düzenlenen Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) Geleneksel Toplantısı'na katıldı. Kanal İstanbul'un hazırlıklarının bitmek üzere olduğunu belirterek '“İnşallah önümüzdeki yıl yakında kazmayı vuracağız,ezberciler yine sahnede' dedi.

Turhan "İnşaat sektörü, kalkınma sürecindeki Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biridir. Çimento, seramik, mobilya, cam sanayi ve lojistik gibi örneklendirilebilecek 150 yan sektörü beslemektedir. Bu nedenle doğrudan ve dolaylı olarak ekonomiye katkı sağlayan inşaat sektörü, ülkemiz ekonomisi açısından stratejik bir öneme sahiptir" ifadelerini kullandı.

'OLAN BİTENİ SEYRETME DÖNEMİ ARTIK GERİDE KALMIŞTIR'

Türkiye'de hem inşaat sektörü hem de ulaşım ve iletişim altyapısı açısından çok önemli ve büyük gelişmeler yaşandığını ifade eden Turhan, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yakın tarihin en önemli ulaşım altyapı projelerini hayata geçirdik. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüleri ve İstanbul Havalimanı gibi dev projeleri başarıyla bitirerek hizmete verdik. Binlerce kilometre bölünmüş yol, otoyol ve yüksek hızlı tren hatlarını kurduk. Onlarca yeni havalimanı inşa ettik. Ancak şunu belirtmek istiyorum ki, biz bu yatırımları sadece yol olsun, köprü olsun, fabrika olsun diye ya da seçim malzemesi olsun diye yapmıyoruz. Ortada büyük bir resim var; Güçlü ve büyük Türkiye resmi. Tüm yatırımlar ve ortaya çıkan eserler tek tek bu resme vurulan fırça izleridir. Her adımımızı, atalarımızdan miras kalan 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla atıyoruz. 'Hizmet eden izzet bulur' diyoruz. Bu zorlu coğrafyada, milletimiz gibi devletimizi de payidar kılmaya mecburuz. Sıradan bir millet olmadığımız gibi sıradan bir devlet de olmamalıyız. Sıradan olmuş olsaydık, bizi bir kaşık suda boğarlardı. Bunu hepiniz biliyorsunuz. Tek hesaplarını, sıradan olmamız üzerine yapıyorlar. Biz de onların bu hesabını, onların beklemediği yani sıradan olmayan adımlar atarak bozuyoruz. İşte terör örgütlerine karşı Suriye'nin kuzeyinde yürütmüş olduğumuz operasyonlar, Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerimiz, Libya ile yapmış olduğumuz anlaşma, S-400 füzeleri almamız, bunları yapmak zorundaydık. Bizim için olan biteni seyretme dönemi artık geride kalmıştır. Çünkü, dünyanın düzeni artık öyle dönmüyor. Uluslararası düzen çatırdıyor. Uluslararası ticarette, ilişkilerde kopan fırtınaları hepimiz izliyoruz. Kopan fırtına herkesi etkileyecektir, etkiliyor da, işte bu fırtınadan güçlü milletler ve güçlü devletler en az zayiatla çıkacaklardır" diye konuştu.

Bakan Turhan 'Hayata ezberleri üzerinden bakanlar, dünya ölçeğinde ses getiren her projemizi, her eserimizi engelleme girişiminden de geri durmadılar" diyerek, konuşmasında şunları söyledi: "Marmaray'da bunu gördük. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde, İstanbul Havalimanı'nda bunları gördük. Şimdi de Kanal İstanbul projemizde bunu görüyoruz. Biliyorsunuz, İstanbul Boğazı'na alternatif sağlayacak mal ve can güvenliğinin teminatı olacak Kanal İstanbul'un tüm hazırlıkları bitmek üzere, inşallah önümüzdeki yıl yakında kazmayı vuracağız. Ancak ezberciler yine sahnede. Kanal İstanbul olursa, 'şöyle sakıncaları var, deprem olur, şu olur, böyle zarar görür' bu gibi söylemlere kulak asmıyoruz. İşi, depremle irtibatlandıranlar 'Kanal İstanbul deprem hatlarını tetiklermiş' diyenler, tam bir kara mizah uyguluyorlar. Bir kısmının derdi çok daha başka, dertleri aslında samimi eleştiri değil. Dertleri siyasi prim elde etmek. Geçmişte, bunun birçok örneğini gördük. Siyaset ufukları da pratikleri de AK Parti hükümetlerinin eserlerini kötülemek üzerine kurulu, bunlar ne derse desinler, biz işimize bakacağız. İşimiz, milletimizin aşını çoğaltmak, yollarını aydınlatmak, yarınlarına güvenle çıkmasını sağlamaktır. Yapacak çok işimiz var."



 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (42)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzay21 Aralık 2019 17:51

    Hesapsız yapılan işlerin fatusını bu memlekette daima bu millet ödemek zorunda kalmıştır.Yönetenlerin derdi kendi yakın çevresini ve kendilerini zenginleştirmektir.Ülkemizin derdi iş ve aştır.Bu işsizlik için bu paralar harcansa işsizlik azalır.işsizliğe çözüm bulunmazsa hep bir kayıp içinde olacağız.insanlarımıza değer vermiyoruz.Bunun faturasını sürekli ödüyoruz.

  • Kerim21 Aralık 2019 07:21

    Kanal istanbula 75 milyar dolar yatirilacakmis getirisi goturusu ne olacak iyi hesaplandi mi.odenecek faizleri yillik % 4 deseniz yillik enaz 3 milyar dolar faiz odenecek isletme giderlerise 1 milyar dolar olsa en az 4 milyar dolar gider olacak kanal istanbulun yillik getirisi 5 milyar dolar olacak mi oyle olursa 50 yilda anaborc anca kapanir aradaki doviz firtinalarida unutulmamali

  • fafa20 Aralık 2019 11:47

    Sayın Bakan,neden buna AKP karar veriyor,bu ülke sadece AKP'nin mi neden kimsenin fikrine itibar edilmiyor?Neden kaçar gibi karar veriyorsunuz,bir de halka sorun.

  • bitco20 Aralık 2019 10:58

    Arapçayı hayatımızdan sildiler,dinden koparttılar bizi,,,,ingilizce de ingilizce,,Avrupa emperyalizmi böyle sömürdü bizi.

  • orhan20 Aralık 2019 10:53

    Hadi bir an önce başlayın sizde.,,yoksa kar gelecek.

  • vatandaş20 Aralık 2019 10:06

    neymiş o hazırlıklar kabinenin en yüzsüz ve yandaş bakanı yap diyorlar ne olduğuna bakmadan yapıyor ve sanki kendinin gibiymi gibib bir de savunuyor. Yani ideal bir bakan AKP iç.in.

  • erol g.20 Aralık 2019 03:26

    KANAL YAPILMA KARARI ALINIR İSE RUSYA'NIN GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE GİRECEĞİNDEN BİZE BAŞKA S400 SU 57 SAVAŞ UÇAĞI SATMA TEKLİFİNDEN VAZGEÇEBİLİR NÜKLEER SANTRAL YAPIMINI DA DURDURABİLİR ÜLKEMİZDEN SEBZE MEYVE ALIMINI TAMAMEN DURDURABİLİR TÜRK AKIMI PROJESİNİ DURDURARAK GAZ GÖNDERMEYİ DURDURABİLİR KANAL YAPIMI SADECE ÜLKEMİZİ İLGİLENDİRMİYOR

  • konya zede20 Aralık 2019 01:03

    konya çimento neden yükselmiyor?bütün çimentolar yükseldi konya düşüyor.sebebi nedir.

  • Galip20 Aralık 2019 00:13

    Köprü isteyenleri esenyurt tarafına atın 8 köprü yapılacakmış gelip giderken hergün 100 lira para versinler

  • Haluk20 Aralık 2019 00:07

    Başkanda olsa bu kararı tek başına veremez. Referandum yapılmalı

  • mezarci 20 Aralık 2019 00:02

    riza misin nesin, bir avuc azinlik deye kendin icin konusyon galiba .dikkat et bu Memleket Turk ve Musluman ......

  • bence19 Aralık 2019 23:58

    bu işler simit sarayını alıp, simit satarak olmaz. adam gibi fabrika kurun.

  • ...19 Aralık 2019 23:57

    Allahın yaptığı daha güzel. Ne diye İstanbul'u beyenmiyorsunuz ve estetik amelliyat yapıyorsunuz ? ALlahın yaptığı güzellikler hoşunuza gitmedimi. ? 

  • Türkyılmaz19 Aralık 2019 23:51

    Montreux Boğazlar Sözleşmesi’ni ve Lozan saçmalığı nı imzalayanlar Musul Kerkük ü bırakanlar şimdi kahraman diye anılıyor İngiliz projeleri 500 yıllık yapılır Bizim o tarihten Bu tarihe kadar uğradığımız zarar 100 trilyon dolar dır Uyan Türkiyem uyan.

  • vatandaş19 Aralık 2019 23:10

    Bu kanal istanbuldan daha ziyade yanal istanbula benziyor ,millet yanacak paraları birileri alacak köprülerde olduğu kimin yandım allahhhhhhhhhh yokmu kurtarannnnnnnnn

  • Rıza 19 Aralık 2019 20:53

    Istanbul'u yani Turkiyeyi bitirmek için elinizden geleni yaptınız. Rant uğruna; olmayacak ,sonradan türemiş, paradan başka birşey düşünmeyen ve bunu da yandaslik yaparak sağlayan bir avuç azınlık. Bu,cinayetten farkı olmayan,bozdugunuz ekonomiyi daha da kötü duruma sürükleyecek, bu berbat projeyi bitiremeden o proje sizi bitirecek. Başaramayacaksınız.

  • Battal19 Aralık 2019 20:00

    Kazma vurulmadan inanmam. Olmayacak duaya amin demem. 15 senedir aynı hikaye. 

  • Gerçekçi19 Aralık 2019 19:52

    Keşke kazmayı vurabilseniz. Ben de kanal istanbul projesini destekleyenlerdenim. Lakin o kazmayı vurabileceğiniz inandırıcı gelmiyor. Her sene bu kazma ha vuruldu ha vurulacak. Sonra rafa kaldırılıyor. Isıtıp ısıtıp gündeme getirmenizi hiç samimi bulmuyorum.

  • Dd19 Aralık 2019 20:38

    Birgün ansızın vurulabilir. Lozal saçmalığı bitsin. 

  • RİZEli mulivbjk19 Aralık 2019 19:01

    Merinos AHMET yazmamış bugün , acaba bankamatik kartımı iptal oldu...

  • ... 19 Aralık 2019 22:36

    Maşallah sizin hesaplara toptan yatırılmış. Hiç ara vermiyorsunuz da

  • gerçek.19 Aralık 2019 18:41

    İslam dininden pagan dinine geçişte zafer kazanmış müslüman halka soran oldumu sormadılar birde zorla mankurtlaştırdılar. bu batı hayranı köleler o zaman yetişti maalesef.

  • Kaçan Grup19 Aralık 2019 18:32

    rant kanalı, cepten cebe

  • Ahmet Tecer19 Aralık 2019 18:31

    iş yok , Aş yok , tutturmuşlar kanal istanbul, rant ve ihale yandaşlara gidecek yazıklar olsun size gram vatandaşı düşünen yok. hepinizin tuzu kuru.

  • Vatandaş 19 Aralık 2019 18:12

    Kanal İstanbul yapılacak. Hemde öyle bir yapılacakki karşı olanların diyecek bişeyi kalmayacak. Her zaman ki gibi kanal İstanbul bittikten sonra da diyecekleri adı atatürk kanalı olsun. Ama avucunuzu yalayacaksınız. Şunu da söyleyeyim, eskiden olduğu gibi İstanbul'umuz yine hakkettiği ünvanı geri alacak. Sonra diğerleri gelecek inşallah.

  • Vatandaş 20 Aralık 2019 03:35

    Rıza kardeş, Gerçek tarihini sadece 80 yıldan ibaret olduğunu sanma. Bizim tarihimiz binlerce yıllık. Şunu da unutma bazıları ev sahibi, bazıları kiracı. Anlayan anlar.

  • Riza19 Aralık 2019 20:56

    Çok bekleyeceksin. Atatürk'un kurduğu Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacak.

  • Oldu19 Aralık 2019 17:48

    Hangi teknolojiyi kullanıyoruz ya, minecraft gibi grafikle olmaz bu işler

  • kekogsli19 Aralık 2019 17:03

    güzel olacak istanbul.

  • AAA19 Aralık 2019 16:20

    yani diyorsunuz ki İstanbul halkı umrumuzda değil, biz istediğimizi  yaparız, Bu durumda İstanbul halkının değil Erdoğan ın istediği  olacak... o halde  hodri meydan!!! 

  • ferat19 Aralık 2019 15:45

    katar istanbul bir rant hikayesi

  • K219 Aralık 2019 15:35

    RÜYASIYMIŞ BENİMDE RÜYAM roose divine..............

  • Okie Dokie19 Aralık 2019 14:48

    Kanal istanbulu olumlu karşılıyorum. Umarım bol bol belgesel yayınlarlar. Sıkıcı dizilerden millet bıktı. Ayrıca gece saatlerinde vuruşmalı filmlerle gelsin bizlere.

  • Istemezük 19 Aralık 2019 14:44

    1 2 3 köprüye marmaraya Avrasya ya dünyada bir ilk olan 3 katlı tüp geçit olan İstanbul tüneline 3 havalimanınada Şehir hastanesine de karşıyız BAŞKANIM KANAL İSTANBULUDA İSTEMEZÜK

  • Türkoğlutürk 19 Aralık 2019 17:45

    İstanbula halkı yığmasaydın, o köprülerde ihtiyaç kalmazdı

  • Tam komedi19 Aralık 2019 14:09

    İstanbul havalimanı harfiyat işini yapan müteahhitler boş kaldı ! Damatlar , oğullar , yeğenler , ahbaplar mama bekliyor ! Madem bu kanal çok çok kârlı bir yatırım O ZAMAN HAZİNE GARANTİSİ VERİLMESİN !!! Ve ihale yapıdıktan sonra şartlar ve rakamlar değişmesin !!!  Yok diğer işler gibi hazine garantisi olacaksa REFERANDUM yapılsın ve kimin ne oy verdiği kayıt altına alınsın veya halka açık bir şirket kurulsun ve kanalı destekleyenler sermaye koysun ve yaptırsın ! Ortada kâr ve zarar varsa bunun sahibi de belli olsun !!!

  • sonuçta19 Aralık 2019 13:58

    Halka karşı böyle bir girişim AKP nin sandıkta sonunu getirecektir. Esasında buna sevinmek lazım. Reis sizin gibileri nereden bulurda bakan yapar anlamak çok zor

  • RantKanal19 Aralık 2019 13:52

    3. Havalimanı yapıldı, ülkeye artı getirisi var mı? Bu da aynı.. Milletin görüşü alınmadan iktidar kendi çalıp kendi oynuyor..

  • Borsa analiz 19 Aralık 2019 13:47

    Bu haber yakında çimento hisselerini hareketlendirir. En başta Afyon çimento. Çünkü kanal istanbul projesinin ana malzemesi çimento olacak. Yapılacak 65 milyar dolarlık yatırımın en kötü ihtimalle %50 si çimento

  • Vatandaş19 Aralık 2019 13:40

    Böylesine ciddi bir konuda refarandum yapılması geŕekirdi. halkın görüşüne başvurulmuyor ancak bedelini halk ödüyor.çevre katliamı ve ekonomik olarak da devasa bir zarar.

  • ... 19 Aralık 2019 22:42

    Maşallah herkes bilim insanı, herkes ekonomist. Danışılmaması çok büyük hata. Şaka mısınız siz? Saplantılarınızdan kurtulup tarafsız bile bakamıyorsunuz henüz olaylara

  • Serter19 Aralık 2019 17:50

    Ciddi olsa halka danışırdı. Ciddi değil bu.