E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Yumaklı: Endişeye sevk edecek herhangi bir yangın yok---

Bakan Yumaklı: Endişeye sevk edecek herhangi bir yangın yok

Bakan Yumaklı: Endişeye sevk edecek herhangi bir yangın yok
18 Ağustos 2024 - 21:34 borsagundem.com

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yurt genelindeki yangınlarla ilgili olarak 247 yangından 241’inin kontrol altına alındığını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarına dair son dakika bilgileri paylaştı. Yumaklı, 5 aktif yangının bulunduğunu belirtti ve “Şu an için bizi endişeye sevk edecek herhangi bir yangınımız yok” dedi. Yumaklı şunları söyledi…

Tehlike arz eden bir durum yok

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Tüm alevlerle mücadele tüm bölgelerde sürüyor. Çok zor bir dört gün geçirdik. En son saat 1'de İzmir'de Karşıyaka Yamanlar yangınının kontrol altına alındığı bilgisini vermiştik ve o saatten itibaren 5 yangının aktif olarak devam ettiğini söylemiştim. Bunlardan birincisi İzmir-Menderes'teki Tahtalı Barajı'nın her iki yanında da devam eden yangın idi. Bunun enerjisinin düşürüldüğünü söylemiştim. Aynı şekilde arkadaşlar müdahaleye devam ediyorlar ancak arazinin çok sarp kayalık ve ulaşılma sorunu sebebiyle farklı yollardan ulaşarak, yollar açarak birbiri peşine hortumlar ekleyerek buraya ulaşıyorlar. Müdahaleler devam ediyor. Bu gece boyunca da devam edecek. Tehlike arz eden herhangi bir durum yok.

İkinci yangın Aydın Bozdoğan'daki yangın idi. Bu yangınla alakalı da arkadaşlarımız bütün gece müdahalelerine devam ettiler. Ve biraz önce biz keşiften döndük. Tekrar son haline baktık. Herhangi bir problem kalmamış görünüyor. Çok büyük oranda kontrol edildiğini söyleyebilirim.

Aydın Bozdoğan'ın ki birkaç kez söylemiştim, bizi endişeye sevk edebilecek kadar geniş bir alana yayılmıştı.

5 yangından 1’i kontrol altına alındı

Üçüncüsü Karabük idi arkadaşlar. Karabük'teki yangın da an itibariyle kontrol altına alınmış vaziyette. Yani beş yangından bir tanesi kontrol altına alındı.

Manisa Gördes yangını o da dün itibariyle aslında çok yaklaşmıştık ancak rüzgarın çok kararsız ve farklı yönlere şiddetle esmesi sebebiyle arkadaşlarımızı zorladı. Ancak onlar müdahalelerine devam ettiler. O da çok büyük oranda tamamlandı. Ancak gece soğutma çalışmaları devam edecek.

Tahminimizin ötesinde uğraştırdı

Uşak Eşme burada da hakikaten bizim tahminimizin ötesinde bizi uğraştırdı. Çünkü burada da ulaşılamaz yerler vardı maalesef. Ancak yine arkadaşlarımız bir şekilde yolunu buldular. Burada da büyük oranda kontrol sağlandı. Bununla ilgili de son bilgiyi yarın vereceğiz. Sabah son soğutma işlemleri de devam ediyor.

Tabii güne güzel haberlerle başlamıştık ancak İzmir'deki son açıklamamızın üzerinden çok geçmeden şu anda içinde bulunduğumuz Muğla İli Ula ilçesinden bir yangın haberi geldi. Hemen arkadaşlarımız ilk müdahaleye başladılar. 14.21'de geldi. Daha doğrusu İHA'ların tespiti onu söyleyeyim. 14.31'de de arkadaşlar ilk müdahaleye başladılar. Çünkü bütün güçlerimizin yani tamamı değil belki ama büyük bir bölümü Bozdoğan yangını için seferber olduğundan oradakileri de çekmek bu anlamda bizim açımızdan belki 3-5 dakika içerisinde de müdahale edilebilirdi.

Destek gece boyunca devam edecek

Saat 13.35'te ilk müdahale oldu. Halihazırda devam ediyor. Bize endişeye sevk edecek herhangi bir şey yok. Ancak çok sık ve ulaşılamaz yine alanların olduğu bir bölge olduğu için arkadaşlarımızın müdahalesi ve mücadelesi gece boyunca devam edecek. Kolayladık. Yani enerji bir bölüme itibariyle düştü. Ancak eğer hakikaten kaçırılsaydı ve çok rüzgar düşük olması bize büyük avantaj sağladı. Eğer o şekilde olmamış olsaydı bu alan içinde, bu orman içinde çok ciddi bir tehlike oluşturabilirdi.

Mersin Silifke'de 14.21 idi. 14.31'de 10 dakika içerisinde müdahale başladı. Buradaki arkadaşlarımızın çok yakında olması ve hızlı müdahale sayesinde 15.16 itibariyle Mersin-Silifke kontrol altına alınmış oldu. Şu anda içinde bulunduğumuz Muğla-Ula, Yeniköy'de hemen buraya yakın Yatağan'da, o da 13.20'de başladı ormanlık alanda. O da 13.30'da ilk müdahalesi yapıldı. Yani birbirine yakın, aralarındaki birkaç kilometre olan iki yerde birden başladı yangınlar. Arkadaşlarımız her ikisine de müdahale ettiler.

Tahliye edilen ev sayısı 58

Yatağan'daki yangın içinde şu anda herhangi bir tehlike, yerleşim yeri tehlikesi olmadığını söylemek istiyorum. Ula için gün boyu 11 uçak, 7 helikopter, 31 arazöz ve 210 personel sevk edildi. Bunların büyük bir bölümü de ulaştı ve müdahaleye devam etti. Yatağında 1 uçak, 5 helikopter, 23 arazöz ve 135 personel sevk edilerek yine oraya da müdahale edildi.

Yatağan'ın bir farkı var, orası biraz daha yerleşim yerlerine yakın olduğu için Nebiyköy, Kayırlı ve Ramada bu üç köyde 58 ev tedbiren tahliye edildi. Bir risk yok ancak yine de tedbirli olmakta fayda var. Bir bölümü itibariyle bazı yolların kapatılması söz konusu olmuştu ama akşam rahatlayınca bu yollarda açılmış oldu.

247 yangına müdahale edildi

Değerli arkadaşlar, Perşembe günü sabah o televizyon programındaki ikazımızdan sonra bu ana kadar ne oldu? Ben bir toplam bazı bilgiler vermek istiyorum. O günden bugüne kadar yani Perşembe gününün sabahtan bu saate kadar 109'u orman yangını, 138'i kırsal yangın, 247 toplam yangına müdahale edildi.

Bunlardan 241'i kontrol altına alındı. Ben bu süre içerisinde toplamda 241 yangını kontrol altına almak için bizlere destek olan valiliklerimiz, yerel yönetimlerimiz, belediyelerimiz, kamu kurumlarımız, vatandaşlarımız, her kimler varsa hepsine çok teşekkür ediyorum. Hep söyledim yine tekrar edeyim. Bu süre içerisinde bizim ikazlarımıza uyup tedbir alan ve hakikaten hassasiyet göstererek bizlere yardımcı olan, bizlerden de dualarını esirgemeyen vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.

Endişeye sevk edecek bir yangın yok

Şu an için bizi endişeye sevk edecek herhangi bir yangınımız yok. Ancak müdahalesi devam eden enerjisi düşmüş büyük oranda kontrol altına alınmış ya da belli oranda yarına kadar gece müdahaleleriyle iyileşmeyi sağlayacak ve bizlere de güzel haberler verecek olan sonuçları sizlerle paylaşacağımız yangınlar mevcut." dedi.

Bakan Yumaklı İzmir yangınındaki son durumu açıkladıBakan Yumaklı İzmir yangınındaki son durumu açıkladı

 

Bakan Yumaklı duyurdu: Orman yangınlarıyla ilgili gözaltı kararıBakan Yumaklı duyurdu: Orman yangınlarıyla ilgili gözaltı kararı

 

Bakan Yumaklı: 44 orman yangını çıktıBakan Yumaklı: 44 orman yangını çıktı

 

Muğla’da iki ilçede orman yangını Muğla’da iki ilçede orman yangını

 

Orman yangınlarıyla ilgili provokatif paylaşım yapan kişilere işlem başlatıldı Orman yangınlarıyla ilgili provokatif paylaşım yapan kişilere işlem başlatıldı

 

Meteoroloji açıkladı: Yangın bölgelerinde hava nasıl olacak?Meteoroloji açıkladı: Yangın bölgelerinde hava nasıl olacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • IDAM19 Ağustos 2024 17:38

    ah vah tuh demeyi birakin idami geri getirin, bu yanginlarin % 80 kasti  ve kasti orman yakmakta ,Vatan Evladi Askerimizide oldurmekle es degerdir ve kesinlikle idam edilmesi gerek ,idamsiz adalet adalet deyildir ve idamsiz pislik temizlenmez....hersene eyni acilari yasiyoruz.....Allah akil vermis ve recetesinide vermis uygulamasini bilene,,,,,aygilar...

  • azmi19 Ağustos 2024 16:11

    Ülke genelinde 247 yangın ( ikiyüzkırkyedi ) çıkabiliyorsa ve bunların çoğu insan kaynaklı ise  caydırıcı ceza , tazminat yok demektir. Bakanlıkta ehil kişiler görev yapmıyor ,demektir. Gazetede okudum ,bakanlığın ilgili personelinin  ormanla ilgisi yokmuş. E ne duruyorlar o zaman o gröevlerde. Çekilin ,bilenler gelsin..

  • xyz19 Ağustos 2024 12:09

    A10 denen dingil. İşine gelince İHA var SİHA var. Yok adamı ormanı yakmadan kibritin alevini görüyoruz ve müdahale ediyoruz demesini biliyorsun. Ormanlar yanmaya başlayıncada yakanın suçu yokmu deme omursuzluğunu sergiliyorsunuz. A10 denen dingil artık millet yemiyor. Defol git.

  • A1019 Ağustos 2024 13:00

    İha yangın söndürmez sığır. Millet yemez tabi. Fetoş-pkk itleri yaksın bu ayvan burada havlasın.

  • vatandaş19 Ağustos 2024 09:28

    yanan yandı zaten

  • ergn19 Ağustos 2024 07:35

    Yuh vede pes yahu...Bunların hepsimi aynı be...Yalanın dolanın ucu bucağı yok.Memleket yandı be memleket.!!

  • A1019 Ağustos 2024 09:25

    72 yerde yangın çıkarmışlar. Yakanın hiç mi kabahati yok dingil?  Suyu üzerine atsan daha yere düşmeden buhar oluyor.  Sallama oturduğun yerden.

  • vatandaş19 Ağustos 2024 07:32

    Sakallımı ! on dakika düşüneceksin !!

  • azmi19 Ağustos 2024 16:12

    Liyakatlarına bakın , anlarsınız..

  • Ahmet 19 Ağustos 2024 09:03

    Düşünmeye bile gerek yok yalancı ve yobaz bunların hepsi

  • fatih18 Ağustos 2024 23:18

    memlketin her köşesi yandı adam endişeye sevk edecek bir şey yok diyor yahu siz ne biçim insansınız be

  • okiman0718 Ağustos 2024 22:50

    bir gün de dalga geçmeyin insanlarla...endişe edecek durum yok ne demek???