E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBakanlar Kurulu'na kadar sakin seyir olabilir---

Bakanlar Kurulu'na kadar sakin seyir olabilir

Bakanlar Kurulu'na kadar sakin seyir olabilir
18 Kasım 2015 - 09:42 borsagundem.com

Piyasalar milletvekillerinin yemin töreninin ardından Bakanlar Kurulu'na odaklandı

Dünya borsalarındaki iyimser hava dün de devam etti. DXY dolar endeksinin psikolojik olarak önemli 100 seviyesini zorlamasına rağmen küresel risk iştahı güçlenmeye devam etti. Avrupa borsaları sert bir şekilde yükselirken, gelişmekte olan para birimleri doların avro ve yene karşı güçlendiği bir ortamda küresel olarak güçlendi. 
Ancak Almanya’nın Hannover şehrindeki terör saldırısı alarmı sonrası Wall Street’te yaşanan satışlar piyasalardaki yükselişin çok da sağlam temellere dayanmadığını gösteriyor. Terör saldırısı ihbarı sonrasında dün şehirdeki stadyumlar boşaltıldı, tren garları kapatıldı. Paris’teki saldırıların başka metropollerde tekrarlanması ihtimali yüksek ve bu küresel risk iştahında kalıcı bir bozulmaya yol açabilir.  
Yurtiçinde siyaset ağırlıklı gündem devam ediyor. Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesinde ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığı için Babacan’ın değil sürpriz bir ismin atanabileceği manşeti dikkat çekiyor. Bizim görüşümüzde bir değişiklik yok. Bakanlar kurulunun oluşturulması sırasında çetin bir pazarlık yaşanıyor. Kabinenin açıklanması Perşembe gününe sarkabilir. Ancak, sonunda çıkacak olan tablonun ak veya kara değil gri renkli olmasını bekliyoruz.  
Almanya’daki terör saldırısı ihbarı sonrası zedelenen risk iştahı ve yeni kabine konusundaki piyasa dostu olmayan spekülasyonlar nedeniyle bugün Borsa İstanbul’da %0,3-0,5 civarında satıcılı bir açılış görebiliriz. Sabah ilk işlemlerde Türk lirasındaki kayıplar da satıcılı bir güne işaret ediyor.  Ancak Perşembe açıklanacak bakanlar kurulu öncesinde sert bir hareket beklemiyoruz. 

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)