E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır 10 haftanın zirvesinden geriledi---

Bakır 10 haftanın zirvesinden geriledi

Bakır 10 haftanın zirvesinden geriledi
26 Eylül 2024 - 08:28 borsagundem.com

Bakır fiyatları, kar alımlarıyla 10 haftanın en yüksek seviyesinden geriledi

Bakır fiyatları, kar alımları ve yatırımcıların Çin'deki teşvik önlemleri ve ABD'deki faiz indirimlerinin ittiği son fiyat artışını gözden geçirmek için duraklamasıyla düştü.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç aylık bakır, TSİ 07.15'te %0,2 düşüşle 9.790 dolar/tona geriledi ve bir önceki seansta ulaştığı 10 haftanın en yüksek seviyesi olan 9.913 dolardan düştü.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda (SHFE) Kasım vadeli bakır kontratı, %0,6 düşüşle 77.000 yuan/tona (10.969,75 dolar) geriledi.

Bir işlemci yaptığı değerlendirmede “Piyasa gerçekten çok hızlı yükseldi. Kısa vadede geri çekilme ve konsolidasyon olması gerekiyor. Ancak uzun vadede tekrar yükselecektir. Çin'in hikayesi olumlu” dedi.

LME'de bakır bu ay şimdiye kadar %6,3 değer kazandı ve Nisan ayından bu yana en iyi aylık kazancı elde etme yolunda ilerliyor. ABD Merkez Bankası geçen hafta faiz oranlarını düşürdü ve bakır talebinin yaklaşık yarısını karşılayan Çin bu hafta bazı destekleyici önlemler açıkladı.

ABD'nin ticari ham petrol stoklarında düşüşABD'nin ticari ham petrol stoklarında düşüş

 

Altında gözler Powell'ın konuşmasına çevrildiAltında gözler Powell'ın konuşmasına çevrildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)