E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır ABD'den destek buluyor---

Bakır ABD'den destek buluyor

Bakır ABD'den destek buluyor
27 Ocak 2012 - 16:10 borsagundem.com

İkinci en büyük bakır tüketicisi olan ABD'de metal talebinin arttığına dair spekülasyon bakır fiyatlarını destekliyor

İkinci büyük bakır tüketicisi olan ABD'de bakır talebinin arttığına dair beklentiyle metal fiyatları beşinci günde yükseldi.
Bloomberg anketine katrılan 79 ekonomistin medyan tahminine göre az ülke ekonomisi son çeyrekte yüzde 3 oranında büyüme kaydetti.
"Trend hala yukarı yönü işaret ediyor" diyen Commerzbank analisti Daniel Briesemann, "ABD verisi beklenenden iyi çıkarsa bu, metaller için bir itici güç olabilir" dedi.
Mart teslim bakır Comex'te yüzde 0.5 arttı ve 3.9215 dolar/lb oldu. Metal bu hafta yüzde 4.7 değerlendi.
3 ay vadeli bakır Londra'da ton başına yüzde 0.6 arttı ve 8,638 dolardan işlem gördü. Londra Metal Borsası'nda (LME) altı sanayi metali Aralık'taki dip seviyesinden bu yana yüzde 19 değerlendi.
Kalay bu yıl yüzde 26 ralli yaparak en iyi performansı sergiledi. Bu arada Çin'de yeni yıl tatili nedeniyle borsalarda işlem yapılmıyor.
Londra Metal Borsası'ndan gerçekleşen bakır siparişlerinin yüzde 11 artarak 90,425 tona ulaşması da metaldeki yükselişte etkili oldu. Bu rakam 17 Mart 2004'ten bu yana en yüksek seviye.
LME'deki bakır stoklarının 18. seansta da düşerek 335,425 tona indiği ve böylece 223 Eylül 2009'dan beri en düşük seviyede kaldığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)