E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır arz endişesi ile yükseldi---

Bakır arz endişesi ile yükseldi

Bakır arz endişesi ile yükseldi
24 Mayıs 2013 - 11:17 borsagundem.com

Bakır, dünyanın ikinci en büyük madenindeki kazadan dolayı değer kazandı

Bakır, ABD ekonomisindeki toparlanma işaretleri ile birlikte, dünyanın ikinci en büyük madenindeki kazanın arz sıkıntısına yol açabileceği endişeleri ile, haftayı kazançla geçmeye yönlendi.
Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 0.7 yükselerek ton başına 7,352.25 dolara kadar çıktıktan sonra, Seul saati ile 15:50'de ton başına 7,331.25 dolara geldi. Fiyatlar bu hafta yüzde 0.4 yükseldi. temmuz vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.4 artarak pound başına 3.3165 dolara yükseldi.
Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. CEO'su Richard Adkerson, dün yaptığı açıklamada, şirketin, Endonezya'daki Grasberg madeninde meydana gelen ölümlü kazanın ardından müşterilerine "birkaç gün" mal sağlayabileceğini söyledi. Adkerson, 28 kişinin öldüğü kazanın soruşturmasının ne kadar süreceğini söylemek için henüz erken olduğunu sözlerine ekledi.
Seul'de Korea Exchange Bank Futures Co.'dan kıdemli metal traderı Hwang Il Doo, "Bakırın yükselmesi için birkaç faktör var," dedi ve "Grasberg madeninde üretim, stokların azalmakta olduğu dönemde durduruldu. ABD'den gelen iyi makro veriler, Çin'dekilerin hayalkırıklığı yaratmasına karşın, cesaret verici" değerlendirmesinde bulundu.
ABD'de işsizlik başvuruları geçen hafta düştü ve tüketici güveni son beş yılın en yüksek seviyesine yaklaştı. Birinci el konut satışları Nisan ayında, yaklaşık beş yılın ikinci en yüksek seviyesine çıktı. ABD dünyanın ikinci en büyük bakır kullanıcısı konumunda.
Şanghay Vadeli İşlemler Borsası tarafından izlenen depolardaki rafine bakır stokları düşüşünü yedinci haftaya taşıdı ve 16 Mayıs'ta 190,330 tona düşerek Ekim ayından bu yana en düşük seviyesine indi.
Eylül vadeli bakır kontratları, Şanghay'da, yüzde 0.8 yükselerek ton başına 52,770 yuana (8,609 dolar) çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)