E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır büyük kayıp yaşıyor---

Bakır büyük kayıp yaşıyor

Bakır büyük kayıp yaşıyor
30 Nisan 2013 - 10:39 borsagundem.com

Bakır, büyüme endişelerine bağlı olarak, Ekim ayından bu yana en kötü aylık performansına hazırlanıyor

Bakır, Japonya ve Güney Kore'de sanayi üretimi verilerindeki zayıflığın küresel büyümede yavaşlama ve buna bağlı olarak da talepte düşüş endişelerini artırması ile birlikte, Ekim ayından bu yana en büyük çaplı aylık kaybını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 0.7 düşerek ton başına 7,104 dolara kadar indikten sonra, Tokyo saati ile 14:05'te ton başına 7,154.75 dolara geldi. Metal bu ay yüzde 5.1 geriledi. Temmuz vadeli bakır kontratları, Comex piyasasında, yüzde 0.4 yükselerek pound başına 3.239 dolara geldi. Çin'de piyasalar tatil nedeniyle kapalı ve 2 Mayıs'ta açılacak.
Japonya'da sanayi üretimi Mart ayında, önceki aya göre, yüzde 0.2 arttı. Bloombegr News'un anketine katılan 27 ekonomistin tahminlerinin medyanıa göre, bu verinin yüzde 0.4 artış göstermesi bekleniyordu. Güney Kore'de sanayi üretimi ise yüzde 2.6 düştü. Bugün açıklanan bu zayıf veriler, ABD ekonomisinin beklenenden daha yavaş büyümesi ve Çin'deki beklenmedik yavaşlamanın ardından, küresel ekonominin soğumakta olduğuna ilişkin işaretlere katkıda bulundu
Seul'de Korea Exchange Bank Futures Co. kıdemli traderı Hwang Il Doo, "Japonya ve Güney Kore'den gelen veriler, Çinli alıcıların tatil nedeniyle olmadığı bir ortamda, metallere yönelik bekleyişleri kötüleştirdi," dedi ve yatırımcıların bu haftaki Fed ve Avrupa Merkez Bankası toplantılarını izlediklerini sözlerine ekledi.
Fed'in bugün başlayacak ve iki gün sürecek toplantısında tahvil alımına yönelik taahhüdünü yenileyip yenilememeyi değerlendirecek. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin büyük bölümü, Avrupa Merkez Bankası'nın 2 Mayıs'taki toplantısında, politika faizini düşürmesini bekliyor.
LME'de, aluminyum, çinko, kurşun ve kalay fazla değişmedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)