E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır 'Çin' endişesi ile geriliyor---

Bakır 'Çin' endişesi ile geriliyor

Bakır 'Çin' endişesi ile geriliyor
14 Mayıs 2013 - 09:46 borsagundem.com

Bakır, Çin ekonomisinin yavaşlamakta olduğu endişesinden olumsuz etkileniyor

Bakır, Çin'de ekonomik yavaşlamanın derinleşmekte olduğu endişesi ile son üç günde ilk kez değer kaybetti ve sanayi metallerindeki düşüşlere öncülük etti.
Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 1.3 düşerek ton başına 7,322.50 doalra kadar indikten sonra, Şanghay saati ile 12:09'da 7,342 dolara geldi. Aluminyum yüzde 0.4, kurşun yüzde 0.2, çinko ve kalay yüzde 0.1 düştü. Nikel yüzde 0.3 değer kazandı.
Dün açıklanan veriler, Çin'de sabit sermaye yatırımlarının Nisan ayında yavaşladığını ve sanayi üretiminin beklenenin altında kaldığını gösterdi. Çin'in elektrik üretimi, Mart ayındaki seviyesi olan 419.4 milyar kilovat saatten Nisan ayında 399.4 milyar kilovat saate düştü. 21st Century Business Herald'ta çıkan habere göre, Beijing'de konutların satış öncesi işlemleri için, yerel yönetim ofisinden ek onay istenecek. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.6 ile 23 Nisan'dan bu yana en hızlı kaybını yaşadı. 
Şanghay'da Dongxing Futures Co. analisti Zhang Tianfeng, "Düşen hisse senedi piyasası emtiayı da aşağı çekiyor," dedi ve "Yatırımcılar halen Çin'in büyüme görünümü konusunda çok endişeli" değerlendirmesinde bulundu.
Eylül vadeli bakır kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, yüzde 1.1 düşerek ton başına 52,810 yuana (8,597 dolar) inerken, Temmuz vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında yüzde 0.8 kayıpla pound başına 3.3340 dolara geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)