E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır, Çin verileriyle düştü---

Bakır, Çin verileriyle düştü

Bakır, Çin verileriyle düştü
23 Mayıs 2011 - 17:23 borsagundem.com

Dünyanın en büyük bakır tüketicisi olan Çin'de PMI endeksinin düşmesiyle birlikte bakır fiyatları iki haftanın en düşük seviyesine indi

Dünyanın en büyük bakır tüketicisi olan Çin'de PMI endeksinin düşmesiyle birlikte New York'ta bakır fiyatları neredeyse iki haftanın en düşük seviyesine indi. Ülkedeki bakır ithalatı da düştü.
Bugün açıklanan verilere göre, Çin'de PMI Endeksi 10 ayın en düşük seviyesine indi. Nisan ayında 51.8 olan endeks, Mayıs ayında 51.1'e geriledi. Bakır fiyatlarının düşüşünde Avrupa'daki imalat sanayinin yavaşlaması ve doların yükselmesi de etkili oldu.
Temmuz vadeli bakır, New York Comex'te 13.8 sent veya yüzde 3.3 düşerek 3.9835 dolar/lb oldu. 3 ay vadeli bakır, Londra Metal Borsası'nda (LME) yüzde 3 değer kaybederek ton başına 8,798 dolar oldu. LME'de işlem gören altı ana metal de geriledi.
Londra Standard Bank'ta analist olan Leon Westgate'e göre, metaldeki düşüşü Çin'deki zayıf veriler ve Avrupa'daki borç endişeleri tetikledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)