E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır, Çin'den olumsuz etkileniyor ---

Bakır, Çin'den olumsuz etkileniyor

Bakır, Çin'den olumsuz etkileniyor
10 Ağustos 2012 - 08:39 borsagundem.com

Bakır, Çin ticaret büyümesinin yavaşlaması ile düşüşünü sürdürüyor

Bakır, Çin ticaret büyümesinin yavaşlaması ile düşüşünü üçüncü güne taşıyor. Dünyanın en büyük bakır tüketicisi Çin'in temmuz ayı ihracat ve ithalatının tahminlerin altında büyümesi kızıl metale olan talebin azalacağına dair endişeleri artırdı.
Londra Metal Borsası'ndaki üç ay vadeli bakırın metrik tonu yüzde 0.7 kayıpla 7,480.50 dolara geriledi ve Tokyo'da yerel saatle 13.43'te 7,488.25 dolar oldu. Bakır yine de bu hafta yüzde 0.6 artıda seyrediyor. Comex'teki aralık teslimli bakır kontratı yüzde 0.9 düşüşle pound başına 3.395 dolardan işlem gördü.
Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'in ihracatı yıllık bazda yüzde 1 artış kaydederken, ithalat da yüze 4.7 yükseldi. Gümrük Bakanlığı'nın verilerine göre Asya devinin dış ticaret açığı yıllık bazda 31.5 milyar dolardan 25.1 milyar dolara geriledi. İhracat rakamları Bloomberg beklentilerinin de altında kaldı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini Çin'in Temmuz'daki ihracat büyümesinin yüzde 8, ithalat büyümesinin ise yüzde 6.3 olarak gerçekleşeceği yönündeydi. Çin'de dün açıklanan sanayi üretimi ve perakende satış verileri de tahminlerin altında kalmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)