E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır değer kaybediyor---

Bakır değer kaybediyor

Bakır değer kaybediyor
12 Aralık 2011 - 08:55 borsagundem.com

Bakır, Çin'deki stokların artması ile değer kaybediyor

Bakır, Çin'deki bakır stoklarının artması ve Avrupalı liderlerin anlaşmış olmalarına rağmen borç krizinin önüne geçilemeyerek endüstriyel üretimin düşeceğine dair endişe ile değer kaybediyor.
Londra Metal Borsası'ndaki 3 ay vadeli bakırın metrik tonu yüzde 1.4 kadar kayıpla 7,703 dolardan işlem görürken Tokyo'da ise yerel saatle 12.15'de ise 7,719.75 dolar oldu. Bakır geçtiğimiz hafta yüzde 1 değer kaybetti. New York Comex'teki mart teslimli bakır kontratının poundu yüzde 1.5 düşüşle 3.506 dolar oldu.
Çin'in endüstriyel üretimi 2009 ağustos ayından beri en yavaş büyümeyle kasım ayında bir yıl öncesine göre yüzde 12.4 büyüdü. Şangay Vadeli İşlemler Borsası verilerine göre bakır stokları geçtiğimiz hafta yüzde 26 artışla 72,712 tona ulaştı.
"Bakır, Şangay'daki artan stoklarla baltalanıyor. Ülkenin endüstriyel üretimi de cabası." diyen Korea Exchange Bank Futures kıdemli traderı Hwang Il Doo, "Fiyatlar ayrıca Avrupa'daki hareketlerden de etkilenior." açıklamasından bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)