E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır düştü, demir yükseldi---

Bakır düştü, demir yükseldi

Bakır düştü, demir yükseldi
15 Mayıs 2023 - 08:47 borsagundem.com

LME'de bakır, güçlü dolar ve Çin'de talep endişeleriyle düştü. Demir cevheri ise Çin'de çelik talebi ve teşvik umuduyla arttı

Londra'da bakır, doların güçlenmesi ve Çin'in sanayi faaliyet verilerine dair endişelerin baskısıyla düştü.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 06.12'de %0,6 düşüşle 8.205 dolar/tondan işlem gördü. Çin'in ekonomik toparlanma hızı, artan stoklar ve doların güçlenmesi ilgili endişelerin baskısıyla kontrat Cuma günü 8.136,50 ile beş ayın en düşük seviyesine gerilemişti.

Analistler, Çin'in yarın aylık sanayi üretim, perakende satışlar ve sabit varlık yatırım verilerini açıklayacağı için yatırımcıların gergin olduğunu belirtti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Haziran vadeli bakır, %0,1 artışla 64.430 yuan/tondan (9.321,34 dolar) işlem gördü.

Demir cevheri, Çin'de çelik talebi ve teşvik umuduyla arttı

Dalian ve Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, üretimdeki talepte iyileşme işaretleri ve Çin ekonomisinde uygulamaya konulacak bir dizi teşvik politikası beklentileriyle desteklenerek arttı.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Eylül vadeli demir cevheri, geçen hafta %1,3 düştükten sonra, bugün TSİ 06.00'da %2,01 artışla 710 yuan/tona (102,72 dolar) yükseldi.

Singapur Borsası'nda Haziran vadeli demir cevheri, geçen hafta %5,7 düşüşün ardından bugün TSİ 06.07'de %1,01 artışla 100,45 dolar/tona yükseldi.

Analistler, yükselişin kısmen, Çin hükümetinin geçen hafta beklenenden zayıf gelen ekonomik verilerin ardından ekonomiyi canlandırmak için bazı teşvik politikaları uygulayabileceği yönündeki piyasa beklentisinden kaynaklandığını belirtti.

Analistlere göre, bazı fabrikalarda üretimin yeniden başlamasının ardından ham çelik üretimindeki artış da piyasaya destek verdi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1,03 artışla 3.632 yuan/tona çıkarken, sıcak haddelenmiş rulo %1,34 ve filmaşin %2,24 artış gösterdi.

Paslanmaz çelik %0,07 düştü.

Borsada yatırımcı sayısı 5 milyonun altına indi

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Piyasalarda 'seçim' belirsizliği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)