E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyaları bir ayda yüzde 10 yükseldi---

Bakır fiyaları bir ayda yüzde 10 yükseldi

Bakır fiyaları bir ayda yüzde 10 yükseldi
27 Aralık 2017 - 16:41 borsagundem.com

Altın fiyatları bugün sınırlı bir artış göstermeyi başarırken, 5 işlem gününde arka arkaya yaşanan artışlar son bir ayın en uzun soluklu yükselişini ifade ediyor

BORSAGUNDEM.COM

Altın fiyatları bugün sınırlı bir artış göstermeyi başarırken, 5 işlem gününde arka arkaya yaşanan artışlar son bir ayın en uzun soluklu yükselişini ifade ediyor. Metaller ve diğer emtialar yatırımcılar için cazip görünüyor.

Spot ve vadeli bakır fiyatları bugün son 3,5 yılın en yüksek seviyelerini test ettikten sonra bir parça gerilemiş bulunuyor. çin'in bakır ithalatında yaşanan yükseliş, talebin güçlü kalmaya devam edeceği bekletilerini güçlendiriyor.
Comex'in en aktif altın sözleşmesi olan Şubat vadeli altın sözleşmelerinde işlemler 20 sent artışla 1287.70 dolardan gerçekleşiyor.
ICE dolar endeksinin yüzde 0.3 düşüşle at 93.02 seviyesinde oluşması altın fiyatlarını destekliyor. Altın yılbaşından bu yana ise yüzde 11 oranında değer kazanmış bulunuyor. Ancak bu yükselişin önemli bir bölümü yılın başlarında yaşanmış bulunuyor.

Londra Borsası'nda bakır fiyatları ise 7210 dolar ile 2014 Temmuz ayından bu yana gördüğü en yüksek seviyeye ulaştıktan sonra bir parça gerileme gösteriyor. Bakır fiyatları Aralık ayında yüzde 10'un üzerinde bir yükseliş yaşadı ve yıl boyunca ise bu oran yüzde 30 seviyesine ulaşt.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)