E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları 2 haftanın zirvesinde---

Bakır fiyatları 2 haftanın zirvesinde

Bakır fiyatları 2 haftanın zirvesinde
13 Eylül 2024 - 08:46 borsagundem.com

Bakır fiyatları, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in açıklamaları teşvik umutlarını artırırken 2 haftanın zirvesine ulaştı

Bakır fiyatları, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in ülkenin yıllık ekonomik hedefine ulaşması için çabalayacaklarını açıklamasının ardından teşvik umutlarıyla iki haftanın en yüksek seviyesine yükseldi.

Londra Metal Borsası'nda aylık bakır, TSİ 06.13'te %0,7 artışla 9.275 dolar/ton olurken, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda Ekim vadeli bakır, %1,2 artışla 74.280 yuan/tona (10.449,76 dolar) çıktı.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping dün, yavaş ekonomik toparlanmayı desteklemek için daha fazla önlem beklentilerinin ortasında, yetkilileri ülkenin yıllık ekonomik ve sosyal kalkınma hedeflerine ulaşmak için çaba göstermeye çağırdı.

Bir işlemci yaptığı değerlendirmede “Bu, duyarlılığı artırmak için gerçekten iyi. Emtia fiyatları teşvik beklentileriyle yükseldi." dedi

Çin piyasaları 16-17 Eylül tarihleri arasında Sonbahar Ortası Festivali nedeniyle kapalı olacak.

Haftalık bazda LME'de bakır %3,1 artışla 1 Temmuz haftasından bu yana en büyük haftalık kazancı elde etti. Diğer tüm temel metaller de haftalık bazda yükseliş kaydetti.

Altından üst üste yeni rekorAltından üst üste yeni rekor

 

Petrol arz endişeleriyle yükseliştePetrol arz endişeleriyle yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)