E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları Çin endişeleriyle düştü---

Bakır fiyatları Çin endişeleriyle düştü

Bakır fiyatları Çin endişeleriyle düştü
29 Nisan 2011 - 10:52 borsagundem.com

Bakır fiyatları dünyanın en büyük metal tüketicisi olan Çin'e dair endişelerle geriledi

Dünyanın en büyük bakır tüketicisi Çin'de hükümetin enflasyonla mücadele etmek için alacağı önlemlerin tüketimi azaltacağı endişesiyle metal fiyatları Shanghai'da gerileyerek ikinci aylık düşüşüne ilerledi.
Temmuz vadeli bakır, Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda yüzde 1.5 gerileyerek ton başına 69,000 yuan (10,616) oldu. Kontrat, böylece bu ay yüzde 2.2 değer kaybetti. Temmuz vadeli bakır, New York Comex piyasasında yüzde 0.6 düşerek 4.2365 dolar/lb oldu. Londra Metal Borsası bugün ve Pazartesi tatil nedeniyle işlem yapmayacak.
Luzheng Futures'ta analist olan Zhang Xi, "Londra ve Çin'deki uzun hafta sonu tatili öncesinde bazı kâr satışları görüyoruz. Piyasalar kapalıyken Çin hükümetinin nasıl hareket edeceği bilinmiyor" dedi. Çin'de finans piyasaları işçi bayramı nedeniyle bir gün işlem yapmayacak.
Çin hükümeti, yükselen tüketici fiyatlarıyla mücadele etmek amacıyla 2010'dan beri zorunlu karşılık oranlarını 10 kez artırırken, faiz oranlarını ise Ekim'den beri 4 kez artırma yoluna gitti.
Ülkede enflasyon Mart ayında yüzde 5.4 artarak 32 ayın en yüksek seviyesine çıkmış ve hükümetin 2011 yılı için yüzde 4 olan hedefini aşmıştı. Çin'in Xinhua Haber Ajansı dün, Maliye Bakanlığı'ndan bir yetkiliye dayandırarak verdiği haberde Mayıs ve Haziran ayında tüketici fiyatlarının yüzde 5.6'ya çıkabileceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)