E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları, doların güçlenmesi kazançları sınırladı---

Bakır fiyatları, doların güçlenmesi kazançları sınırladı

Bakır fiyatları, doların güçlenmesi kazançları sınırladı
17 Temmuz 2024 - 08:25 borsagundem.com

Bakır fiyatları, satışların ardından yükseldi, doların güçlenmesi kazançları sınırladı

Londra'da bakır ve diğer temel metallerin çoğu, önceki seanstaki satışların ardından yükseldi, ancak kazançlar güçlenen ABD doları nedeniyle sınırlı kaldı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, dünkü %1,5'lik düşüşün ardından TSİ 04.41'de %0,3 artışla 9.694,50 dolar/tona yükseldi.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda ağustos ayı bakır kontratı, %0,8 düşüşle 78.740 yuan/tona (10.835,28 dolar) geriledi.

Çin'deki zayıf talep, son zamanlarda fiyatlardaki düşüşün temel nedeni oldu, ancak çoğunlukla madencilik tarafında yaşanan arz sorunları piyasaya bir miktar destek verdi.

Piyasa katılımcıları, ileri üretimi teşvik etme, büyük bir emlak krizini yönetme ve iç tüketimi artırma çabalarının ana hatlarını belirlemek üzere pazartesi günü başlayan üçüncü genel toplantıyı bekliyorlar.

Dolar, ABD'de perakende satış verilerinin beklenenden daha güçlü olduğunun kanıtlanmasının ardından yükseldi ancak yine de Fed'in bu yıl faiz indirimine ilişkin beklentileri sağlam tutacak kadar yumuşak kaldı.

LME'de alüminyum %0,5 artışla 2.417 dolar/tondan, çinko %0,4 artışla 2.892 dolar/tondan, kurşun %0,2 artışla 2.189 dolar/tondan, nikel %0,3 artışla 16.645 dolar/tondan, kalay ise %0,4 düşüşle 33.045 dolar/tondan işlem gördü.

Ons altında yeni rekorOns altında yeni rekor

 

 ABD'nin petrol stoklarındaki düşüş 15 milyon varili aştı ABD'nin petrol stoklarındaki düşüş 15 milyon varili aştı

 

Ruble, dolar karşısında yüzde 10 değerlendiRuble, dolar karşısında yüzde 10 değerlendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)