E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları düşüşte---

Bakır fiyatları düşüşte

Bakır fiyatları düşüşte
03 Ekim 2024 - 08:58 borsagundem.com

Bakır, zayıf tatil işlemlerinde Çin teşviklerinin etkisinin azalmasıyla düştü

Bakır fiyatları, Çin'de piyasalar bir haftalık resmi tatil nedeniyle kapalı olduğundan, yatırımcılar ve işlemciler Pekin'den bir dizi teşvik önleminin ardından daha fazla ipucu beklerken, zayıf işlemlerde geriledi.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç aylık bakır, TSİ 07.07'de %0,3 düşüşle 10.056,60 dolar/tona gerilerken, kurşun %0,1 düşüşle 2.150 doalr/tondan, kalay yatay seyrederek 33.890 dolar/tondan işlem gördü.

LME'de alüminyum %0,1 artışla 2.681,50 dolar/tondan, nikel %0,5 artışla 18.235 dolar/tondan ve çinko %0,4 artışla 3.187,50 dolar/tondan işlem gördü.

Eylül ayında Çin, ülkenin ekonomik büyümesini desteklemek için düşük faiz oranları ve mortgage oranları, bankalara likidite enjeksiyonu ve konut satın alma kısıtlamalarının hafifletilmesi de dahil olmak üzere bir dizi politika yayınladı.

LME'de bakır Eylül ayında %6,4 yükselerek Nisan ayından bu yana en iyi aylık kazancını elde etti. Ayrıca 30 Eylül'de 7 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesi olan 10.158 dolar/tona ulaştı.

Analistler, kısa vadede bakıra yönelik politika teşvik etkisi neredeyse bittiğini belirterek, Çin'deki stok birikimini ilk kez Eylül ayında gördüklerini ifade etti. Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda bakır stokları 30 Eylül'de 141.625 tona yükselerek 1 Temmuz'da başlayan haftadan bu yana ilk kez artış gösterdi.

LME'de nakit bakır kontratı dün üç aylık kontrata karşı 141,16 dolar/ton iskonto ile işlem gördü ve bu 17 Temmuz'dan bu yana görülen en büyük iskonto olup yakın vadeli arz sıkışıklığı olmadığına işaret ediyor.

SEC kripto piyasası gözetimini kısıtlayan kararı temyize götürecekSEC kripto piyasası gözetimini kısıtlayan kararı temyize götürecek

 

Petrol fiyatları yükselmeye devam ediyorPetrol fiyatları yükselmeye devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)