E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları düşüyor---

Bakır fiyatları düşüyor

Bakır fiyatları düşüyor
06 Aralık 2011 - 18:06 borsagundem.com

S&P'nin 15 euro bölgesi ülkesinin kredi notunu negatif izlemeye almasının kriz endişelerini alevlendirmesiyle bakır geriliyor

S&P'nin aralarında Almanya ve Fransa'nın da bulunduğu 15 euro blgesi ülkesini negatif izlemeye almasının bölgedeki mali kriz endişelerini tetiklemesiyle bakır fiyatları geriliyor.
Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, dünkü açıklamasında AB liderlerinin 9 Aralık'taki zirvesinden çıkacak sonuca bağlı olarak 6 "AAA" notuna sahip ülkenin de aralarında bulunduğu 15 euro ülkesinin notunu negatif izlemeye aldı. Bugün MSCI Dünya Endeksi'nde hisse senetleri yüzde 0.8 kadar gerileyerek 2 haftanın en büyük düşüşünü kaydetti.
Credit Suisse'te emtia araştırma müdürü olan Tobias Merath bugünkü bir raporunda, S&P'nin açıklamasının iyimserliğe darbe vurduğunu ve metalin 8,000 dolar sınırını kırmasının güç olduğunu belirtti.
Mart teslim bakır kontratı Comex'te yüzde 1.7 düştü ve 3.554 dolar oldu. Fiyat 3 gün sonra ilk kez düştü. 3 ay teslim bakır Londra Metal Borsası'nda yüzde 1.4 düşerek ton başına 7,817 Dolar oldu.
Londra'daki Natixis Commodity Markets'te trader olan Andrew Silver, "Metal piyasadaki haberlerden etkileniyor. Borç krizi konusundaki gelişmeler bu hafta piyasaları etkilemeye devam edecek" dedi.
Alüminyum, çinko, kurşun ve nikel fiyatları da geriledi. Kalay ise ufak değişim gösterdi.
Londra Metal Borsası'ndaki bakır stokları dördüncü günde de arttı ve 600 tonluk artışla 300,100 tona ulaştı. Asya'daki envanterler 48 seansın 47.sinde düşüşünü sürdürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)