E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakır fiyatları geriliyor---

Bakır fiyatları geriliyor

Bakır fiyatları geriliyor
19 Aralık 2016 - 19:55 borsagundem.com

Bakır fiyatları haftanın ilk işlem gününde son bir ayın en düşük seviyesine geriledi.

Bakır fiyatları haftanın ilk işlem gününde son bir ayın en düşük seviyesine gerilerken, yatırımcıların metal fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından kar satışlarına gittiği ve stoklardaki artışın da bu satışlara destek verdiği ifade ediliyor.

New York Emtia Borsası'nın Comex bölümünde, Mart teslimi bakır fiyatları şu sıralarda yüzde 2.7 oranında düşüşle 2.4950 dolar/pound seviyesinden işlem görüyor. Bu fiyat 18 Kasım'dan bu yana en düşük seviyeyi ifade ediyor.

Commerzbank AG tarafından yapılan açıklamada konuya ilişkin olarak "Geçtiğimiz bir kaç haftalık süre içinde metal fiyatlarında yaşanaan hızlı artışın ardından bazı yatırımcılar net bir şekilde kar satışına gitmeyi tercih ediyor" ifadeleri yer aldı.

Donald Trump'ın seçilmesinin ardından yeni başkanın alt yapı yatırımlarını artıracağı yönündeki vaatlerinin bakır talebini artıracağı beklentisi ile son bir buçuk yılın en yüksek seviyesine ulaşan bakır fiyatları bunun ardından Aralık ayı boyunca uykuya çekilmişti.

Öte yandan piyasalar bakır stoklarında özellikle Asya'da yaşanan artıştan da etkilendi.

Barclays Çin'de LME depoları dışındaki bakır stoklarının 530 bin ton seviyesine ulaştığını ve ülkedeki bakır stoklarının Ekim ayında ulaştığı dip seviyeden bu yana yüzde 8 arttığını öngörüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)