E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları yükselişte---

Bakır fiyatları yükselişte

Bakır fiyatları yükselişte
06 Kasım 2023 - 09:20 borsagundem.com

LME'de bakır, zayıf doların desteği ile arttı. Demir cevheri, fiyat rallisinden sonra ihtiyatlı davranılmasıyla bir miktar arttı

LME'de bakır, zayıf doların desteği ile arttı
06/11/2023 09:16:28

Londra'da bakır fiyatları zayıf ABD Doları'nın desteği ile yükseldi, ancak kazanımlar Çin'de kış talebindeki yavaşlama ve ayrıca stoklarda son zamanlarda yaşanan artış nedeniyle sınırlı kaldı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 08.39'da %0,4 artışla 8.208,50 dolar/tona yükseldi ve Cuma günkü haftalık kazancını sürdürdü.

Dolar endeksi, Cuma açıklanan ABD istihdam verilerinin yatırımcıların Fed'in Aralık toplantısında faiz oranlarını yeniden sabit tutacağı beklentisini güçlendirmesiyle altı haftanın en düşük seviyesi civarında seyretti.

Dolardaki düşüş ve Çin'in uygulamaya koyduğu teşvik yatırımcıların risk iştahını artırdı.

Ancak analistler, küresel bakır stok kaybının yavaşladığını ve bunun da fiyat artışlarını sınırlayabileceğini belirtti.

Şangay Vadeli İşlemler Borsası'nda Aralık vadeli bakır kontratı, %0,2 kayıpla 67.560 yuan/tona (9.277,80 dolar) geriledi.

Demir cevheri bir miktar arttı

Demir cevheri, son fiyat yükselişi ve daralan çelik marjlarının ardından sağlıklı temellerin desteklediği yükseliş ivmesi, Çin'de olası devlet denetimi endişesini kısmen dengelemesiyle bir miktar arttı.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Ocak vadeli demir cevheri, TSİ 05.34'te %0,11 artışla 926,5 yuan/tona (127,22 dolar) çıktı.

Singapur Borsası'nda Aralık vadeli demir cevheri, %0,58 artışla 123,65 dolar/tona yükseldi.

Temel çelik hammadde fiyatları, Pekin'in ekonomisini canlandırmak için daha fazla teşvik uygulamasıyla destek buldu.

Haber ajansı Xinhua'nın dün yeni maliye bakanı Lan Foan ile yaptığı bir röportaja atıfta bulunarak, Çin'in devlet tahvili ihracını ve kullanımını hızlandıracağını bildirdi.

Analistler, sıkı para politikalarına son verilmesi ihtimalinin endüstriyel metal kompleksinde güvenin artmasına yardımcı olduğunu belirtti.

DCE'de koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %1,75 ve %0,91 arttı.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,58, sıcak haddelenmiş rulo %0,44 arttı, filmaşin çok az değişti ve paslanmaz çelik %0,31 arttı.

Risk muslukları bu hafta açık kalabilir

 

Petrol fiyatlarında 'arz kesintisi' yükselişi

 

Asya borsaları yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)