E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatlarına ilişkin pozitif beklenti---

Bakır fiyatlarına ilişkin pozitif beklenti

Bakır fiyatlarına ilişkin pozitif beklenti
08 Ocak 2024 - 16:20 borsagundem.com

Fitch Solutions'e göre bakır fiyatları 2024 yılında hafif bir yükseliş gösterecek ve 8.800 dolar seviyesinde tutunacak

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in de içinde bulunduğu Fitch Group'a ait finans profesyonelleri için profesyonel geliştirme hizmetleri ve sabit getiri ürünleri sunan Fitch Solutions, bakır piyasasına ilişkin öngürülerde bulundu.

Fitch Solutions'ın bir birimi olan BMI, zayıf Çin talebi ve büyük pazarlardaki sınırlı büyüme beklentilerinin fiyatları sınırlayabilecek olmasına rağmen bakır fiyatlarının 2024 yılında bir miktar iyileşmesini bekliyor.

BMI, arz kısıtlamaları ve ABD Merkez Bankası'nın muhtemelen yılın ilerleyen dönemlerinde faiz indirimlerine başlayacak olması nedeniyle ABD dolarının değerindeki düşüşe bağlı olarak 2024 yılı ortalama tahminini 8.800 dolar/tonda tutuyor.

Yeşil dönüşümün hızlanması ve arz artışının talebi geride bırakması nedeniyle fiyatların 2032 yılında 11.500 dolar/tona ulaşmasını bekliyor.

First Quantum'un Panama'daki Cobre Panama madeni ve MMG'nin Peru'daki Las Bambas madeni 2023-2024 yıllarında küresel bakır madeni görünümünde aşağı yönlü riskler oluşturacak.

Bakır fiyatlarında 'Fed' etkisi

 

Bakır fiyatlarında dolar baskısı

 

Bakır fiyatları teşvik umuduyla artıyor

 

Demir düştü, bakır fiyatları yükseliyor

 

Bakır fiyatlarına dirençli talep desteği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)