E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır haftalık kaybını geri aldı---

Bakır haftalık kaybını geri aldı

Bakır haftalık kaybını geri aldı
13 Mayıs 2011 - 11:57 borsagundem.com

Bakır haftalık kaybını geri aldı; çinko ve kurşun yükseldi

Bakır haftalık düşüşünün toparlayarak değer kazandı; çinko ve kurşun en büyük tüketici olan Çin'deki beklentilerle yükseldi.
Londra Metal Borsası'nda işlem gören 3 ay vadeli bakırın metrik tonu yüzde 0.5 kadar değer kazanarak 8,776 dolara yükseldi, Şangay'da ise 11.03'te 8,751.75 dolardan işlem gördü. Bakır kontratı ise bu hafta yüzde 0.9 düştü. Çinkonun tonu yüzde 0.5 değerlenerek 2,154 dolara ulaştı, kurşun ise yüzde 0.7 yükseldi.
Bank Plc analisti Leon Westgate Çin'deki başka bir zorunlu karşılık oranı artırımı ile ilgili "Tahminlerin üstünde gelen Çin'n enflasyon rakamlarının müteakip oluşan bir etmen" yorumunda bulundu.
Çin Merkez Bankası dün zorunlu karşılık oranlarını bu yıl beşinci kez yükseltti. 18 mayıstan itibaren geçerli olacak yarım puanlık munzam karşılık artışı bankaların faiz oranlarını rekor seviye olan yüzde 21'e yüksletmelerine sebep olacak.
S&P Goldman Sachs Emtia Endeksi yüzde 0.4 kadar kayıpla 678.73 seviyesine geriledi, 6 mayısta ise yaklaşık 2 ayın en düşüğü olan 658.93 seviyesindeydi. Endeks bu hafta yüzde 0.8 değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)