E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır haftalık kazancını daralttı---

Bakır haftalık kazancını daralttı

Bakır haftalık kazancını daralttı
10 Mayıs 2013 - 10:20 borsagundem.com

Bakır, Çin'de yakın zamanda ekonomiyi desteklemek için adımlar atılmayacağı beklentisi ile düştü

Bakır, Çin'in ekonomiyi desteklemek için yakın zamanda adımlar atmayacağı ve bunun da dünyanın en büyük endüstriyel metal kullanıcısında talep görünümünü olumsuz etkileyeceği spekülasyonu ile düştü ve haftalık kazancını daralttı.
Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 1.1 düşerek ton başına 7,275.25 dolara kadar düştükten sonra, Şanghay saati ile 12:42'de ton başına 7,342 dolara geldi. Metal bu haftayı yüzde 1 kazançla geçmeye ve yükselişini üçüncü haftaya da taşımaya hazırlanıyor.
Çin Merkez Bankası, dün açıkladığı çeyrek dönem para politikası raporunda, Çin'in, belirsizliklerin emlak ve tarım ürünleri fiyatları gibi alanlarda sürdüğü dönemde, enflasyon konusunda "körlemesine iyimser" olamayacağı kaydedildi. Bu yorumlar, üretici fiyatları endeksindeki düşüşün Nisan ayında, Mart ayındaki düşüşü geçmesi ve beklenenden daha fazla düşmesine karşın, merkez bankasının para politikasını daha da gevşetme konusunda isteksiz olduğunu işaret ediyor.
Founder Futures Co. analisti Wang Jingjing, "Çin'deki talebe ilişkin endişeler sürüyor ve bu durum bakır fiyatları üzerinde bakır oluşturuyor," dedi ve "Ancak fiziki piyasaya baktığımızda, bir miktar iyileşme görüyoruz. Bu, aynı zamanda, stoklardaki düşüşle de yansımasını buluyor. Bu nedenle bakrıda ilave yükselişler görebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.
Eylül vadeli bakır kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, yüzde 0.2 yükselerek ton başına 53,080 yuana (8,644 dolar) çıkarken, Temmuz vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 kayıpla pound başına 3.332 dolara geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)