E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır iki haftanın en düşüğünde---

Bakır iki haftanın en düşüğünde

Bakır iki haftanın en düşüğünde
30 Mayıs 2013 - 10:25 borsagundem.com

Bakır,IMF'nin Çin'in büyüme tahminini düşürmesi sonucu geriledi

Bakır, Endonezya'daki Grasberg madeninde üretimin yeniden başlaması ve Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Çin'in ekonomik büyüme tahminini düşürmesi sonrası iki haftanın en düşük seviyesine indi. Kalay ve nikel de değer kaybetti.
Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 0.9 düşerek ton başına 7,198.75 dolar ile 16 Mayıs'tan bu yana güniçi en düşük seviyesini gördükten sonra, Şanghay saati ile 13:10'da 7,203 dolara geldi. Gösterge bakır bu ay yüzde 2.1 ile Ocak ayından bu yana ilk kez aylık yükseliş göstermeye yöneldi.
Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc., 14 Mayıs'ta 28 kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza sonrası üretimin durdurulduğu, dünyanın ikinci en büyük bakır madeni olan Endonezya'daki Grasberg madeninde bazı faaliyetlerin yeniden başladığını duyurdu. IMF, dün yaptığı açıklamada, Çin ekonomisinin bu yıl ve gelecek yıl yüzde 7.75 büyüyeceği tahmininde bulundu. IMF Nisan ayındaki açıklamasında, Çin'in 2013 yılında yüzde 8 ve 2014 yılında yüzde 8.2 büyüyeceğini öngörmüştü
Mark Pervan başkanlığındaki Australia and New Zealand Banking Group Ltd. analistleri, bugünkü raporlarında, "Beklentilerle yönlenen piyasasının, kısa vadeli yön için, muhtemelen Çin üzerinde odaklanmaya devam eeceğini hissediyoruz" dedi.
Çin İstatistik Ofisi, imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksi (PMI) verisini 1 Haziran'da açıklayacak. Nisan ayında 50.6 seviyesinde gerçekleşen bu verinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, Mayıs ayında 50.0 seviyesine inmesi bekleniyor.
Eylül vadeli bakır kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, yüzde 0.8 düşerek ton başına 51,900 yuana (8,468 dolar) indi. Temmuz vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 1 kayıpla pound başına 3.2645 dolara geriledi.
LME'de, kalay yüzde 0.7 kayıpla ton başına 20,900 dolara ve nikel yüzde 0.4 düşerek ton başına 14,751 dolara indi. Kurşun, aluminyum ve çinko da değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)