E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır kar satışlarıyla geriliyor---

Bakır kar satışlarıyla geriliyor

Bakır kar satışlarıyla geriliyor
24 Ocak 2012 - 08:55 borsagundem.com

Bakır, dört ayın yükseğine çıktıktan sonra düşüyor

Bakır dört ayın yükseğine çıktıktan sonra kar satışlarıyla geriliyor. Avrupalı maliye bakanlarının Yunanistan için daha fazla fon ayırmak konusunda isteksiz oluşlarının endüstri metallerine talebin düşeceğine dair yatırımcıda endişe uyandırmasının da gerileyiş de etkisi oldu.
Londra Metal Borsası'ndaki üç ay vadeli bakırın metrik tonu Tokyo'da yerel saatle 12.35'te yüzde 0.4 düşüşle 8,335 dolar olurken Comex'teki mart teslimli bakırın poundu yüzde 0.3 düşüşle 3.7885 dolara geriledi. Çin'de piyasalar Ay Yeni Yılı nedeniyle bu hafta kapalı.
Australia & New Zealand Banking Group Ltd analisti Natalie Robertson konuyla ilgili "Son birkaç günde kar satışları nedeniyle fiyatlarda hızlı iniş çıkışlar görüldü." yorumunda bulundu.
6 baz metalin işlem gördüğü LME Endeksi 2011 yılında yüzde 22 tepetaklak olmasının ardından Avrupa'nın borç krizine dair endişelerin gevşemesi ve ABD'den gelen olumlu ekonomik verilerle bu yıl yüzde 11 yükseldi. Bakır ise LME stoklarındaki düşüş ve Çin'in ithalatının artması ile bu yıl yüzde 10 artıda seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)