E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır, kayıplarını geri aldı---

Bakır, kayıplarını geri aldı

Bakır, kayıplarını geri aldı
17 Mart 2011 - 11:26 borsagundem.com

Japonya'da depremin ardından ülkenin yeniden inşa çabalarına başlamasının bakır talebini artıracağına dair beklentiyle metal fiyatları yükseldi

Japonya'da depremin ardından ülkenin yeniden inşa çabalarına başlamasının bakır talebini artıracağına dair oluşan iyimserlikle metal fiyatları sabahki kayıpların ardından yükseldi.
3 ay vadeli bakır, Londra Metal Borsası'nda yüzde 0.5 yükselerek metrik ton başına 9,307 dolar oldu ve Singapur'da saat 3:40 itibariyle 9,301.25 dolardan işlem gördü. Kontrat, daha önce yüzde 0.8 gerilemişti. Petrol, mısır ve buğday fiyatlarının yanı sıra alüminyum, kurşun ve nikel fiyatları da yükseldi.
Soochow Futures'ta analist olan Song Lu, yeni bir şok nedeniyle orta ve uzun vadede talep konusunda hala boğa piyasasının sürdüğünü belirterek, "Petrolde ve tarım ürünlerinde de bir yeniden yükseliş eğilimi görüyoruz, bu da piyasaları destekleyen bir gelişme" dedi.
New York Comex'te vadeliler yüzde 1.2'lik düşüşün ardından yüzde 0.8 kadar yükselerek 4.2325 dolar/lb'den işlem gördü. Haziran vadeli bakır, Shanghai Futures Exchange'te yüzde 1.1 düşerek ton başına 69,810 yuan (10,622 dolar) oldu. HSBC'de analist olan James Steel, 15 Mart'taki raporunda, depremde hasar gören bina ve fabrikaların ve ülkedeki yeniden yapılandırma çabalarının emtia tüketimini büyük oranda arttıracağını belirtti. VTB Capital'in analist Andrey Kryuchenkov da dünkü açıklamasında zarar gören binalardaki yeniden yapılandırmanın bakır ve nikel gibi emtialara ilgiyi arttıracağını söyledi.
Libya'daki gerilimin durulmaması ve bu olayların Ortadoğu'ya yayılma riskiyle petrol fiyatları New York'ta ikinci günde yükseldi. Mısır, buğday ve soya fasulyesi de fiyatlardaki düşüşün talebi tetikleyeceğine dair spekülasyonla ralli yaptı. Londra'da alüminyum yüzde 0.7 yükselerek 2,475 dolar/ton olurken kurşun ise yüzde 1.2 yükselerek 2,612 dolara çıktı. Nikel, ton başına yüzde 0.6'lık kazançla 25,100 dolar oldu. Çinko fiyatları yüzde 0.6 yükselerek 2,302 dolar/ton olurken kalay ise yüzde 0.3 yükselerek 28,690 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)