E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır kayıplarını geri aldı---

Bakır kayıplarını geri aldı

Bakır kayıplarını geri aldı
04 Nisan 2013 - 11:30 borsagundem.com

Bakır, Japonya Merkez Bankası'nın teşvik kararı sonrası kayıplarını geri aldı

Bakır, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) varlık alımlarını iki katına çıkaracağını duyurmasının, dün ABD'de beklenenden kötü çıkan verilerin olumsuz etkisini gidermesi sonrası, son sekiz ayın en düşük seviyesine indikten sonra toparlandı.
Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 0.8 düşerek ton başına 7,331.25 dolar ile Ağustos ayından bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, Tokyo saati ile 16:07'de 7,381.75 dolara toparlandı. Çin'de finans piyasaları bugün ve yarın tatil nedeniyle kapalı. Aluminyum yüzde 0.2 düşerek ton başına 1,867.75 dolara indi.
BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda, aylık 7 trilyon yenlik (73 milyar dolar) varlık alımı içeren program ile teşvikleri güçlendirerek, 15 yıldır süren deflasyonu ortadan kaldırma amaçlı kampanyasına başladı.
Seul'de Tong Yang Securities Inc. metal traderı Lelia Kim, "Japonya Merkez Bankası'nın agresif adımı, piyasanın havasını iyileştirdi," dedi ve "Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının toplantıları öncesi, daha gevşek para politikasıne yönelik bekleyişler artıyor" şeklinde değerlendirmede bulundu.
ABD'de dün açıklanan ISM hizmet sektörü verisi, Şubat ayındaki 56 seviyesinden Mart ayında 54.4'e düştü. Hizmet sektörü, ABD ekonomisinin yaklaşık yüzde 90'ını kapsıyor. Bloomberg News'un anketine katılan 73 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 55.5 çıkması bekleniyordu. 50 seviyesinin üzeri, sektörde genişleme olduğunu işaret ediyor.
LME tarafından izlenen bakır stokları 33 seans üst üste yükselerek 572,325 tona çıktı. LME depolarından bakır çıkarılmasına yönelik emirler yüzde 3.7 artarak 120,975 tona ulaştı. Bu emirler geçen hafta yüzde 87 artarak Şubat 2004'ten bu yana en yüksek seviyesine yükselmişti.
Mayıs vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında fazla değişmeyerek pound başına 3.331 dolarda kaldı. LME'de, nikel ve çinko da fazla değişmezken, kurşun değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)