E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır talep endişesiyle düştü---

Bakır talep endişesiyle düştü

Bakır talep endişesiyle düştü
20 Mayıs 2013 - 09:36 borsagundem.com

Bakır, Çin talebine yönelik endişeyle son üç günde ilk kez değer kaybetti

Bakır, Çin'in emlak piyasasındaki kısıtlamalara devam edeceği ve bunun da dünyanın en büyük metal tüketicisinde talebi azaltacağı spekülasyonu ile, son üç günde ilk kez değer kaybetti. Kalay, kurşun ve çinko da düştü.
Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 0.6 düşerek ton başına 7,260 dolara kadar indikten sonra, Tokyo saati ile 10:45'te ton başına 7,265 dolara geldi. Metal geçen hafta yüzde 1 geri çekildi. Temmuz vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.8 düşerek pound başına 3.2970 dolara indi.
Çin'de birinci el konut satışları Nisan ayında, hükümet tarafından takip edilen 70 kentin 68'inde artış gösterdi, Bu veri, Başbakan Li Keqiang'ın, ekonomik büyümenin yavaşlamasına karşın, emlak piyasasını soğutmak için çabalarını sürdürmek durumunda olduğunu işaret ediyor. Çin'de politika yapıcılar emlak balonlarından kaçınmaya ve konutları daha bütçeye uygun hale getirmeye çalışırken, ilk çeyrekte hız kaybetmekte olan ekonomiyi desteklemenin yollarını arıyor.
Seul'de Korea Exchange Bank Futures Co. kıdemli traderı Hwang Il Doo, "Çin'de emlak piyasasını soğutmaya yönelik herhangi bir tedbir metaller için olumsuz," dedi ve "LME stoklarındaki artış ve hisse senedi piyasalarına doğru fon çıkıçları da bakır üzerinde baskı oluşturuyor" şeklinde değerlendirmede bulundu.
LME tarafından izlenen bakır stokları, 17 Mayıs'ta, yüzde 0.9 artarak, 629,950 ton ile 20 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesine yükseldi.
Şanghay Vadeli İşlemler Borsası tarafından izlenen rafine bakır stokları geçen hafta 190,330 tona düştü ve Ekim ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Eylül vadeli bakrı kontratları, Şanghay piyasasında, yüzde 0.9 düşerek ton başına 52,520 yuana (8,553 dolar) indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)