E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır yedi haftanın en düşüğünde---

Bakır yedi haftanın en düşüğünde

Bakır yedi haftanın en düşüğünde
20 Haziran 2013 - 09:42 borsagundem.com

Bakır, Fed açıklaması ve Çin verisi sonrası son yedi haftanın en düşük seviyesine indi

Bakır, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin tahvil alımlarının azaltılabileceğinden bahsetmesi ve Çin'de imalat sanayinin yavaşladığını gösteren veri sonrası, sanayi metallerindeki düşüşlerle birlikte, son yedi haftanın en düşük seviyesine indi. Nikel 2009 yılından bu yana en düşük seviyesine indi.
Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 1.3 düşerek, 2 Mayıs'tan bu yana en düşük seviye olan ton başına 6,870.50 dolara kadar indikten sonra, Şanghay saati ile 13:07'de ton başına 6,871.50 dolara geldi. Eylül vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 1.3 düşerek pound başına 3.111 dolara geriledi.
Bernanke, dün yaptığı açıklamada, Fed'in parasal genişlemeyi bu yılın ilerleyen dönemlerinde daraltabileceğini ve 2014 yılında sonlandırabileceğini söyledi. Fed, dünkü toplantısında, aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programını değiştirmedi.
Şanghay'da Xinhu Futures Co. analistlerinden Lian Zheng, "Fed şimdi biraz daha açık bir zaman tablosu verdi ve bakırın mevcut seviyede destek bulması zor olabilir," dedi ve "Bakır fiyatlarının son birkaç yıldır yüksek seyretmesinin ardındaki faktörlerden biri likiditeydi ya da göreceli olarak zayıf dolardı. Ancak ardık durum değişiyor," değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)