E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır yükselişe geçti---

Bakır yükselişe geçti

Bakır yükselişe geçti
11 Mayıs 2011 - 11:45 borsagundem.com

Çin yatırım verilerinin görünümü desteklemesi ile bakır dördüncü gününde de tırmanıyor

En büyük bakır kullanıcısı ve metal üretim büyümesinde yavaşlama görülen Çin'deki sabit getirili varlık yatırımlarının artması ile Londra'da bakır dördüncü gününde de kazandı.
Londra Metal Borsası'nda işlem gören 3 ay vadeli bakırın metrik tonu Şangay'da 12.04'te yüzde 0.3 değerlenerek 8,935 dolar oldu. Şangay vadeli İşlemler Borsası'nda işlem gören temmuz teslimli bakırın tonu ise yüzde 0.3 artışla 66,900 yuan (10,304 dolar) oldu.
"Bakır için yükseliş eğilimi görüyoruz, özellikle de sabit getirili varlık yatırımları için." diyen Jinrui Futures Co analisti Zhao Kai, "Nisan rakamları sıçradı" yorumunda bulundu.
Resmi istatistik verilerine göre Çin'in sabit getirili varlık yatırımları ocak - nisan döneminde yüzde 25.4 değer kazandı, mart ayında 470 bin ton olan bakır üretimi nisan ayında 454 bin tona geriledi.Çin, nisan ayında 262 bin 676 ton işlenmemiş bakır ve ürünlerini ihraç etti. Bu oran geçtiğmiz ayın yüzde 14, 436 bin 345 ton bakırın ihrac edildiği bir önceki yılın nisan ayının ise yüzde 40 gerisinde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)