E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır yükselişe geçti---

Bakır yükselişe geçti

Bakır yükselişe geçti
26 Haziran 2012 - 11:16 borsagundem.com

Bakır fiyatları, ABD'de konut satışlarındaki artışın ardından yükseldi

Bakır fiyatları, ABD'de b,irinci el konut satışlarının beklenenden daha fazla artmasının ardından yükselişini ikinci güne taşıdı ve çeyrek dönem kaybını daralttı.
Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME) yüzde 0.9 yükselerek ton başına 7,402 dolara kadar çıktıktan sonra, Şanghay saati ile 13:14'te ton başına 7,365.25 dolara geldi. Son üç dönemde ilk çeyrek dönem düşüşünü yaşamaya hazırlanan bakır, bu yıl yüzde 3.1 kaybetti. Eylül vadeli bakır kontratı, New York Comex piyasasında fazla değişmeyerek pound başına 3.3275 dolarda kaldı.
ABD'de birinci el konut satışları Mayıs ayında önceki aya göre yüzde 7.6 artarak 369,000'e çıktı ve Nisan 2010'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Bloomberg News'un anketine katılan 67 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 347,000 seviyesinde çıkması bekleniyordu.
Shenzen'de Essence Futures Co. analisti Cai Jie, "Konut verileri bir miktar geçici destek sağlamaya yardımcı oldu, ancak dikkatler daha ziyade bu hafta yapılacak olan AB liderler zirvesinde" dedi ve "Avrupa'da kötüleşmekte olan durum ve zayıf Çin talebi bakır üzerinde baskı oluşturmaya devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.
Avrupa Birliği (AB) liderleri, borç krizine çözüm getirmek üzere, 28 Haziran'da brüksel'de iki gün sürecek toplantıda bir araya gelecek. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, dün, ülke borçlarını ve kötüleşen gayrımenkul kredilerini işaret ederek, 28 İspanyol bankasının kredi notunu düşürdü.
Ekim vadeli bakır kontratı, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda yüzde 0.4 yükselerek ton başına 54,270 yuana (8,525 dolar) çıktı. Şanghay'da Changjiang Demir Dışı Metaller Piyasası'nda işlem gören spot bakırın fiyatı ile Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda işlem gören en yakın vadeli bakır kontratının fiyatı arasındaki fark bugün 300 yuan civarındydı.
LME'de, aluminyum yüzde 0.2 yükselişle ton başına 1,868 dolara çıkarken, çinko yüzde 0.3 yükselerek ton başına 1,809.75 dolara ve kurşun yüzde 0.8 primle ton başına 1,802 dolara çıktı. Nikel ve kalay fazla değişmeyerek sırasıyla ton başına 16,438 dolar ve 18,520 dolarda kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)