E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır yükselişe hazırlanıyor---

Bakır yükselişe hazırlanıyor

Bakır yükselişe hazırlanıyor
16 Kasım 2012 - 11:38 borsagundem.com

Bakır, Çin'de büyümenin hızlandığı yolundaki işaretlerden olumlu etkileniyor

Bakır, en büyük kullanıcı Çin'de ekonomik büyümenin hızlanmasının talebi artırdığı yolundaki işaretlerin ardından, Haziran'dan bu yana en uzun süreli haftalık bazda düşüş dönemini tersine çevirerek, haftayı kazançla geçmeye yöneldi. Aluminyum, Şanghay'da yükselişini beşinci güne taşıdı.
Üç ay vadeli bakır kontratı, Londra Metal Borsası'nda (LME) yüzde 0.4 yükselerek, ton başına 7,666.75 dolara çıktıktan sonra, Seul saati ile 16:45'te, önceki kapanışa göre fazla değişmeyerek 7,650 dolarda kaldı. Bakır, beş hafta ard arda düştükten sonra, bu hafta yüzde 1.1 yükseldi. Mart vadeli bakır kontratı, New York Comex piyasasında fazla değişmeyerek pound başına 3.47 dolarda kaldı.
Çin'de fabrika üretimi büyümesi ve perakende satışlar Ekim ayında beklenenden daha iyi çıktı ve ihracat son beş ayın en hızlı artışını gerçekleştirdi. Bu gelişmeler, dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki sıçrama işaretlerine katkıda bulundu. Mart ayında Hu Jintao'nun yerine Xi Jinping'in devlet başkanı olacağı Çin'de, liderlik değişimi, büyümeyi desteklemek için otoyol ve demiryolu harcamalarının artacağına ilişkin işaretler getirebilir.
Mark Pervan öncülüğündeki Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analistleri, bugünkü raporlarında, "Çin ekonomistlerimiz, ekonomi politikasının mevcut 12'nci beş yıllık kalkınma planı dahilinde kalmaya devam etmesini bekliyorlar. Ekonomik yapının çok fazla değişme ihtimali düşük" yorumunda bulundular.
Bloomberg'in anketine katılan 12 analist, bakır fiyatlarının gelecek hafta artış göstermesini beklerken, yedi ekonomist düşüş bekliyor. Dört ekonomist ise nötr kaldı.
Aluminyum kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda yüzde 0.2 yükselerek ton başına 15,425 yuandan (2,474 dolar) kapandı. Fiyatlar, Çin rezerv yönetiminin dün stokları artırmak için yaptığı alımların desteği ile bu hafta yüzde 1.7 arttı ve son dört haftada ilk haftalık yükselişini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Şubat vadeli bakır kontratı, Şanghay'da, yüzde 0.2 düşerek ton başına 55,740 yuandan günü tamamladı.
CME Group Inc., Comex'te bakır vadelilerinde ilk hesap açmak için yatırılması gereken tutarı kontrat başına 5,400 dolardan 3,850 dolara düşürdü. Bu değişiklik 20 Kasım'dan itibaren geçerli olacak.
LME'de nikel yükselirken, aluminyum, kalay, kurşun ve çinko değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)