E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır yükselişini sürdürüyor---

Bakır yükselişini sürdürüyor

Bakır yükselişini sürdürüyor
22 Aralık 2011 - 08:49 borsagundem.com

Olumlu ABD verileri ve düşük stoklarla bakır kazançlarını genişletiyor

Düşük stoklar ve ABD'den olumlu gelmesi beklenen verilerle ekim ayından beri en iyi kazanç serisini yaşayan bakır yükselişini üçüncü güne taşıyabilir. 
Londra Metal Borsası'ndaki üç ay vadeli bakırın metrik tonu yüzde 0.8'lik kaybını topladıktan sonra Tokyo'da yerel saatle 14.26'da pek fazla değişim göstermeyerek 7,447.25 dolardan işlem gördü. New York Comex'teki mart teslimli kontrat ise pound başına yüzde 0.3 düşüşle 3.3835 dolar oldu.
Australia & New Zealand Banking Group kıdemli stratejisti Nick Trevethan; LME'nin depolarındaki stokların neredeyse 1 yılın düşüğünde seyrederken Şangay'daki stokların ise geçen sene bu zamanlardaki 600 bin tondan 150 - 200 bin tona gerilemiş olabileceğini belirtti. Trevethan; Çin ithalatçılarının şubat ayının sonundaki Yeni Yıl tatilinden önce bakıra hızla yönelebileceklerini söyledi.
"Bakır için stok durumu oldukça destekleyici." diyen Trevethan Çin'den sonra dünyanın en büyük bakır tüketicisi ABD'den bu hafta gelecek olan olumlu verilerin de fiyatlara destek olacağını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)