E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır yükselişini sürdürüyor---

Bakır yükselişini sürdürüyor

Bakır yükselişini sürdürüyor
27 Temmuz 2012 - 10:56 borsagundem.com

Bakır fiyatları, merkez bankalarının büyümeyi destekleyeceği beklentisi ile yükseliyor

Bakır, Avrupa'dan Japonya'ya, merkez bankalarının ekonomik büyümeyi destekleyecek adımlar atacağı ve bunun da metale yönelik talebi artıracağı beklentisi ile yükselişini dördüncü güne taşıdı. Bu hareket sonucu, metal, haftalık kaybının önemli bölümünü geri aldı.
Üç ay vadeli bakır kontratı, Londra Metal Borsası'nda (LME) yüzde 0.6 artarak, ton başına 7,513.25 dolara kadar çıktıktan sonra, Tokyo saati ile 13:16'da 7,511 dolara geldi. Metal, önceki beş günlük dönemde yüzde 2'lik düşüşünün ardından bu hafta yüzde 0.5 aşağıda. Eylül vadeli bakır kontratı, New York Comex piyasasında yüzde 0.4 yükselerek pund başına 3.407 dolara çıktı.
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, politika yapıcıların tahvil piyasalarına müdahale edebileceğini işaret ederek, euroyu koruma taahhüdünde bulundu. Bugün ABD'de açıklanacak olan büyüme verisinin, son bir yılın en yavaş artışını göstermesi bekleniyor. Öte yandan, Japonya'da tüketici fiyatları endeksindeki beklenmedik düşüş, Japonya Merkez Bankası'nın ilave teşvik tedbirlerine gidebileceği sperkülasyonunu güçlendirdi.
Mark Pervan başkanlığında Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analistleri, bugünkü raporlarında, "Bakır için kısa vadeli görünüm, yukarı eğilim ile birlikte nötr" şeklinde görüş bildirdi.
Üretilen tüm mal ve hizmetlerin toplam değerini gösteren gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYİH), Bloomberg News'un anketine katılan 81 ekonomisin tahminlerinin medyanına göre, yılın ikinci üç aylık döneminde yıllık bazda yüzde 1.4 artması bekleniyor. Ekonomi ilk çeyrekte yüzde 1.9 büyümüştü.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke, geçen hafta, politika yapıcıların, istihdam piyasasında sürekli toparlanmayı sağlamak için daha fazla adıma ihtiyaç duyulması halinde, ekonomideki zayıflıkları çözmeye yönelik yollar aramakta olduklarını söyledi. Fed'in para politikası toplantısı 31 Temmuz'da başlaycak ve iki gün sürecek.
Kasım vadeli bakır kontratı, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, yüzde 0.6 yükselerek ton başına 54,530 yuana (8,550 dolar) çıktı.
Aluminyum, nikel, kalay ve çinko, Londra'da, yükselirken, kurşun fazla değişiklik göstermedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)