E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır zayıf doların desteği ile arttı---

Bakır zayıf doların desteği ile arttı

Bakır zayıf doların desteği ile arttı
14 Aralık 2022 - 08:39 borsagundem.com

Bakır fiyatları zayıf doların desteği ile arttı, Çin'de Kovid endişeleri devam ediyor. Dalian'da demir cevheri, Çin'de Kovid endişelerinin teşvik umutlarını desteklemesiyle arttı

Bakır fiyatları, Pekin'de Kovid-19 vakalarında olası bir artışın kısa vadeli riskler oluşturmasına ve kazançları kontrol altında tutmasına rağmen, zayıf doların desteği ile bir miktar yükseldi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, dün 23 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesi olan 8.629 dolar/tona çıktıktan sonra bugün TSİ 07.41'de %0,08 artışla 8.504 dolar/tondan işlem gördü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ocak vadeli bakır kontratı, %0,65 artışla 66.340 yuan/tona (9.532,43 dolar) çıktı.

Dolar, ABD'de kasım enflasyonunun beklenenden daha az yükseldiğini gösteren verilerin ardından zayıfladı.

Analistler, doların zayıflamasının şu anda başka bir kuyruk rüzgarı olduğunu belirtti.

Bu arada, Çin'de artan vakalar bir enfeksiyon dalgası korkusunu artırdı.

LME'de alüminyum %0,24 düşüşle 2.455 dolar/tondan, çinko %0,05 düşüşle 3.317 dolar/tondan ve kurşun %0,7 düşüşle 2.190 dolar/tondan işlem gördü.

Dalian'da demir cevherinde artış

Çin'de demir cevheri ve çelik vadeli işlemleri, ülkede artan Kovid-19 vakalarının dünyanın en büyük ikinci ekonomisini desteklemek için teşvik önlemlerini harekete geçireceğine dair iyimserlikle yükseldi.

Kaynaklara göre Çin muhtemelen gelecek yıl büyümeyi desteklemek için daha fazla teşvik adımı planlayacak ve Kovid-19 kısıtlamalarının gevşetilmesinin neden olduğu aksaklıkları hafifletecek.

Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs vadeli demir cevheri, dalgalı sabah işlemlerini %0,6 artışla 802,50 yuan/tondan (115,31 dolar) kapattı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,5 artışla 3.950 yuan/tona yükseldi.

Analistler, Covid ve emlak piyasalarıyla ilgili daha uyumlu politikaların demir cevheri talebinde istikrara yol açacağına inandıklarını kaydetti.

Singapur Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri %0,9 düşüşle 107,90 dolar/tona geriledi.

Ancak analistler virüsün hızla yayılmasının kısa vadede tüketici ve endüstriyel faaliyet üzerinde daha fazla baskı ooluşturabileceği konusunda uyarıyor.

Petrol fiyatlarında kısmi düşüş

 

Kanada'da kripto yasağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)