E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır,en hızlı aylık düşüşüne hazır!---

Bakır,en hızlı aylık düşüşüne hazır!

Bakır,en hızlı aylık düşüşüne hazır!
31 Mayıs 2012 - 09:20 borsagundem.com

Bakır, Avrupa'ya yönelik endişelerin artması ile birlikte sekiz ayın en hızlı aylık düşüşüne hazırlanıyor

Bakır fiyatları, Avrupa'da borç krizinin kötüleşmesi ve bunun sonucu kablo ve borularda kullanılan metale yönelik talebin azalacağı endişeleri ile düşüşünü üçüncü güne taşıyabilir. Bu hareketle birlikte, bakır, Eylül ayından bu yana en hızlı aylık düşüşünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
Üç ay vadeli bakır kontratı, Londra Metal Borsası'nda, yüzde 0.7 düşerek ton başına 7,422.75 dolara kadar indi ve 29 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Kontrat Şanghay saati ile 11:14'te ton başına 7,478.50 dolar seviyesinde seyrediyordu. Bakır bu hareketi ile birlikte düşüşünü üçüncü güne taşıdı ve bu ayı yüzde 11'lik kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.
Asya hisse sentleri hızlı bir düşüş gösterdi ve üç yılı aşkın sürenin en güçlü aylık kaybını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Japon yeni ise Avrupa krizinin kötüleşmesi ile birlikte değer kazandı. İspanya tahvillerinin temerrüte karşı sigorta maliyetleri (CDS'ler) dün rekor seviyeye çıkarken, İtalya dün beş ve 10 yıl vadeli tahvil satışlarında maksimum satış hedefine ulaşamadı.
Shanghai CIFCO Futures Co. analisti Fang Junfeng, "Dün İtalya ve İspanya'da olanlar dikkate alındığında, Euro Bölgesi'nin geleceğine ilişkin endişeler arttı" dedi ve "Çok fazla iyi haber yok ve bakır baskı altında gibi görünüyor ve daha da düşebilir" değerlendirmesinde bulundu.
Peru'da en büyük bakır üreticisi Southern Copper Corp., şirketin hukuk direktörü Luis Echevarria'nın kaydettiğine göre, Ekvator'daki genişlemesini finanse etmek için bu ülkenin yatırımcıları ile görüşmeler yürütüyor.
Temmuz vadeli bakır Comex'te yüzde 0.5 düşerek pound başına 3.3735 dolara geriledi. Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Eylül vadeli bakır yüzde 1.6 düşerek ton başına 54,450 yuana (8,545 dolar) indi.
LME'de, çinko yüzde 0.7 düşerek ton başına 1,881 dolara inerken, aluminyum ve kurşun fiyatları fazla değişmeyerek sırasıyla ton başına 2,006.75 dolar ve 1,919.75 dolarda kaldı. Nikel yüzde 0.6 yükselerek ton başına 16,390 dolara çıkarken, nikel yüzde 0.7'lik kayıpla ton başına 19,635 dolara indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)