E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBalans ayarı!---

Balans ayarı!

Balans ayarı!
28 Nisan 2012 - 10:53 borsagundem.com

TFF, Etik Kurulu'nun "Şike ve teşvik yok, teşebbüs var" raporu üzerine yeniden 58. maddeye el attı..

Futbol Federasyonu, Antalya’da krizden çıkış formülleri üzerinde duruyor. Girişime dahi küme düşme yaptırımını öngören 58. maddede değişiklik yapılması, UEFA’nın tavrına göre gerekirse puan silme cezasının bile verilerek en az hasarla badirenin atlatılması planlanıyor.
Etik Kurulu’nun raporunu hazırlayıp teslim etmesinin ardından gözler Yıldırım Demirören yönetiminin alacağı karara çevrildi. İddianamenin düzenlenmesinden önce 26 klasör inceleyen Etik Kurulu, gizlilik kararının kaldırılmasının ardından 70 klasörü inceleyip, aralarında başkan Aziz Yıldırım’ın da yer aldığı tutuklu sanıkların yanı sıra tutuksuz isimlerin de savunmasını alıp mütaalasını hazırlamıştı. Prof. Dr. Oğuz Atalay başkanlığındaki kurulun, şike ve teşvik yapıldığı konusunda şüpheler bulunmasına rağmen somut verilerin oluşmadığı, 5 maçta şike ve teşviğe teşebbüs girişimi yönünde kanaate ulaşıldığı yönünde rapor hazırladığı öğrenildi. Etik Kurulu Başkanı Atalay’ın, “Biz raporumuzu verdik. Saha içi temiz mi, değil mi buna yönetim karar verir” dediği ifade edildi.
PFDK’YA BİLE SEVK EDİLMEYEBİLİR
TFFyönetimi şimdi 2 şık üzerinde duruyor:
1- “Teşebbüs sahaya yansımamıştır” denilerek yetkisini kullanıp sadece kişileri PFDK’ya gönderip daha fazla yara alınmaması için kulüplere ceza verilmesinin önüne geçilmemesi...
2- 58. maddenin değiştirilerek, teşebbüse düşme cezasını kaldırıp yerine kulüplere ağır para cezasının getirilmesi. Ardından da kişi ve kurumların Disiplin’e sevkinin sağlanması. Eğer bu formül uygulanırsa, düşme olmayacak, sadece kişiler yanacak.
UEFA NE DİYECEK?
Daha önce Aydınlar döneminde 58. maddenin değişimine sadece puan silme karşılığında onay veren UEFA’nın, TFF’nin yeniden bu maddeyi bypass etmesi halinde Türk kulüplerini Avrupa’dan men edebileceği belirtiliyor. UEFA’nın tavrına göre 58. maddeye teşebbüs halinde puan silme cezasının tekrar eklenmesinin söz konusu olabileceği de ifade ediliyor.
İŞTE 58. MADDE
ŞİKE YAPANA DA TEŞVİK GİRİŞİMİNE DE CEZA AYNI
*Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya buna teşebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik primi verilmesi de bu kapsamdadır.
*Bu hükmü ihlal eden kişiler, bir yıldan üç yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla; kulüpler ise küme düşürme cezasıyla cezalandırılır. İhlalin ağırlığına göre küme düşürme cezasına ek olarak puan indirme cezası da verilebilir.
* İhlalde sorumluluğu bulunan kişi veya kulüplere ayrıca para cezası verilir.
‘ETİK’ OLMAYAN 5 MAÇ
FENERBAHÇE-İSTANBUL BŞB (F.Bahçe tarafından şike teşebbüsü)
TRABZON-İSTANBUL BŞB (F.Bahçe tarafından teşvik teşebbüsü)
GENÇLERBİRLİĞİ-FENERBAHÇE (F.Bahçe tarafından şike teşebbüsü)
ESKİŞEHİR-TRABZON (F.Bahçe tarafından teşvik teşebbüsü)
SİVAS-FENERBAHÇE (Trabzon tarafından teşvik teşebbüsü)
‘Trabzon ile Beşiktaş için de tehlike mevcut’
Raporda Trabzonspor’la ilgili yer alan Sivas-F.Bahçe maçı için teşvik primi teşebbüsünde bulunulduğu iddiası Karadeniz ekibinin başını ağrıtacak. Etik Kurulu’nun, Beşiktaş’ın İstanbul BŞB ile oynadığı karşılaşma öncesi İbrahim Akın ile yapılan görüşmelerle ilgili kanaatinin de transfer şikesi girişimiyle ilgili şüphe doğurduğu, bu nedenle Beşiktaş’ın da sıkıntıya uğrayabileceği ifade edildi.
Tarihi kararın yarın açıklanması bekleniyor
Yıldırım Demirören başkanlığındaki Futbol Fedarasyonu yönetimi dünden itibaren Etik Kurul’un raporunu masaya yatırıp çalışmalara başladı. Gece geç saatlerine kadar raporlar değerlendiriliyor. Kulüplerin kaderlerini belirleyecek tarihi kararın son dakika sürprizi olmazsa yarın açıklanması bekleniyor.
HT Spor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 30 Nisan 2012 17:26

    BEKLEYİN ASIL BALANS AYARINI UEFA SAYENİZDE MASUMLARLA BİRLİKTE TÜRK FUTBOLUNA YAPACAK.ANNELERİMİZİN LİGİNİ İZLEYEN KALIRSA FUTBOL OYNATIRSINIZ.BENCE FUTBOL 5 YIL SÜRE İLE OYNATILMAMALI.