E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBangladeş'te kaos büyüyor: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi---

Bangladeş'te kaos büyüyor: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Bangladeş'te kaos büyüyor: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi
20 Temmuz 2024 - 02:46 borsagundem.com

Bangladeş'te 1971 Bağımsızlık Savaşı'na katılanların çocuklarına yönelik kontenjan uygulamasına karşı çıkan protestolarda 105 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken, hükümet ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Bangladeş'te son günlerde devam eden kamu sektörü kontenjanlarına ilişkin protestolar büyük bir krize dönüşmüş durumda. Ülkede, 1971 Bağımsızlık Savaşı'na katılanların çocuklarına yönelik olarak yeniden uygulanması planlanan kontenjan sistemi kararı, geniş çaplı protestolara yol açtı. Bu kararın, hükümetin Avami Birliği Partisi tarafından destekçilerine yönelik bir ayrıcalık sağlama girişimi olarak görülmesi, toplumda büyük bir tepkiye neden oldu.

Protestolar, başkent Dakka başta olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde şiddetlenerek devam ediyor. Polis müdahalesi ve çatışmalar sonucunda birçok kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı. Sağlık yetkilileri, olayların başladığı günden bu yana yaralı sayısının 2 binden fazla olduğunu bildirdi.

Hükümet, protestoların artan şiddeti karşısında ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Orduya da kontrolü sağlama talimatı verildi ve sokağa çıkma yasağı cuma gecesi itibarıyla yürürlüğe girecek.

Protestoların yanı sıra, hükümet mobil internet bağlantısını keserek sosyal medya erişimini de kısıtladı. Bu durum, olayların haberleşmesini ve koordinasyonunu zorlaştırarak protestocuların hareket kabiliyetini azaltmayı amaçlıyor.

Bangladeş'teki kriz, ülke genelinde hayatı durma eylemi çağrılarına dönüşmüş durumda. Protestocular, kontenjan sisteminin adil olmadığını ve liyakate dayalı bir işe alım sisteminin oluşturulmasını talep ediyor. Öte yandan, ülke dışında eğitim gören ve güvenlik endişeleri nedeniyle Hindistan'a kaçış yolu arayan öğrencilerin sayısında da artış yaşanıyor.

Başbakan Şeyh Hasina Vecid'in liderliğindeki hükümet ise protestolarda yaşamını yitirenlerin ölümüyle ilgili soruşturma komitesi kurulması talimatını vermiş durumda. Ancak protestoların durdurulması ve toplumsal huzurun sağlanması konusunda belirsizlikler devam ediyor.

Suikast girişimi sonrası Trump'ın yükselişi hızlandıSuikast girişimi sonrası Trump'ın yükselişi hızlandı

 

Pençe-Kilit'ten acı haber: 1 şehitPençe-Kilit'ten acı haber: 1 şehit

 

Marmara'da Denizi'nde korkutan deprem!Marmara'da Denizi'nde korkutan deprem!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)